annonse

Unge gutter har erkjent tagging på skole

Skadeverk
Skadeverk: Fenstad skole har blitt utsatt for skadeverk to ganger i sommer. Politiet har oppklart begge hendelsene. Privat foto
Takplater
Takplater: Her har noen revet takplatene på skolebygget av taket. Privat foto

To ganger i løpet av sommeren har Fenstad skole blitt utsatt for tagging. Takket være observante innbyggere har politiet oppklart saken.

Thomas Frigård

Fenstad

- Takket være observante innbyggere har vi blitt sikret tips i saken, og dette førte til at vi klarte å oppklare saken, sier politiførstebetjent Vidar Aasvangen.

Har erkjent

Før sommerferien ble Fenstad skole utsatt for tagging, og saken ble rutinemessig anmeldt til politiet. Slike saker kan være vanskelig å oppklare, men takket være gode tips fra innbyggere i Fenstad ble politiet raskt satt på sporet av det som viser seg å være gjerningspersonene. To unge gutter har erkjent skadeverket på skolen.

- To gutter i barneskolealder har innrømmet at det var de som tagget på skolen, og vi har gjennomført gode samtaler med både guttene og deres foreldre, sier Aasvangen.

Nytt skadeverk

Forrige helg ble det på nytt utført et skadeverk på skolen, og politiet har også i denne saken mottatt gode tips i saken. Også i denne saken skal det ha kommet fram erkjennelser fra to gutter, men ikke de samme som har utført det forrige skadeverket.

Får en konsekvens

Siden de er under strafferettslig alder blir ikke guttene straffet for skadeverket, men de blir innkalt til en samtale med politiet sammen med sine foreldre.

- Det får en konsekvens ved at de må snakke med politiet og forklare hvorfor de har gjort det de har gjort. De aller fleste forstår alvoret og synes dette er en litt ubehagelig situasjon, sier Aasvangen.

Leder til kriminalitet

Han forteller at de i denne saken har hatt gode samtaler med foreldrene, og at samspillet med foreldrene er vesentlig i denne typer saker. Aasvangen viser til at tagging er skadeverk som skaper ødeleggelser for store summer hvert år, og politiets erfaring er at et slik aktivitet ofte leder til tyngre kriminalitet senere i livet.

- Det er viktig å få ungdom vekk fra slik aktivitet og et slikt miljø, og vi har eksempler på at unge har fått erstatningskrav på flere hundre tusen ette tagging. Det er en veldig uheldig start på voksenlivet, sier Aasvangen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.