annonse

Ungdomsskoleelever sørget for brannutrykning, og en elev gikk deretter løs på politiet

Rykket ut
Rykket ut: Politiet rykket onsdag ut med tre politibiler til Vormsund ungdomsskole. En av elevene måtte bli med politiet til stasjonen. Alle (Foto: Thomas Frigård)
Samlet elevene
Samlet elevene: Politiet samlet alle elevene ute for å snakke med dem i fellesskap.
Bekymringsfullt
Bekymringsfullt: Rektor ved Vormsund ungdomsskole, Kjell Øygard, er bekymret over utviklingen i enkelte ungdomsmiljøer.

Ved å knuse tre brannalarmer sørget elever på Vormsund ungdomsskole for en stor utrykning til skolen. Da politiet dukket opp gikk en av elevene til angrep. Rektor er bekymret over utviklingen.

Thomas Frigård

Vormsund

- Vi har hatt flere meldinger om hendelser på Vormsund ungdomsskole den siste tiden, og det dreier seg om utfordringer med enkeltelever. Denne gangen ble politiet tilkalt grunnet hærverk på tre brannalarmer, sier politioverbetjent Håvar Bue.

Dyttet politibetjent

Ved 10-tiden onsdag gikk brannalarmen ved Vormsund ungdomsskole, og brannvesenet rykket ut til skolen. Det viste seg at elever hadde knust tre brannalarmer og det hadde blitt røyket på guttetoalettet. Skadeverket var av en slik størrelsesorden at både brannvesenet og skolen ønsket å tilkalle politiet. Politiet rykket deretter ut med tre politienheter. Ifølge kilder Raumnes har vært i kontakt med gikk en av elevene løs på en av tjenestemennene, og han ble dermed tatt med til lensmannskontoret for en prat.

- Det er riktig at en av elevene dyttet en av politibetjentene, og dette ser vi alvorlig på. Han ble tatt med til lensmannskontoret, og vi ønsker også å prate med flere andre av elevene, sier Bue.

Enkeltelever

Skoleledelsen valgte å samle alle elevene utenfor skolen for at politiet kunne ta en prat med dem. Politiet poengterte alvorligheten av å drive med hærverk på denne måten slik at nødetatene må prioritere å rykke ut. Å binde opp nødetatene unødig kan være skjebnesvangert hvis det skjer noe alvorlig et annet sted. Rektor Kjell Øygard erkjenner at skolen har utfordringer med enkeltelever.

- Vi opplever utfordringer knyttet til enkeltelever, og dette henger også sammen med ting som skjer i fritida. Vi ser en tendens til at det er en hardere ungdomskultur, der enkeltelever ikke bryr seg om voksne eller autoriteter. Dette arbeider vi systematisk med, sier rektoren.

Våger ikke si ifra

Rektoren mener at utviklingen i enkelte ungdomsmiljøer er bekymringsfull, og at utviklingen påvirker skolemiljøet. Han viser til at slåssing og såkalt beefing, der man avtaler steder for å slåss, har blitt vanlig for mange. Respekten for andre er redusert, og bruken av vold er større, Dette fører til at andre elever er redde for å melde ifra om alvorlige hendelser.

- Mange elever våger ikke å si ifra om ting de opplever eller ser i frykt for represalier, og dette er veldig alvorlig. Vi ser en gradvis hardere hverdag, og dette er krevende for både elever, lærere, foreldre og politi, sier Øygard.

Aldri opplevd

Tre brannalarmer var knust, og det viste seg også at noen elever hadde røyket på guttetoalettet.|Rektoren har aldri tidligere opplevd at noen går løs på brannalarmene på skolen på denne måten.

- Jeg har aldri opplevd at tre brannalarmer har blitt ødelagt, og vi liker ikke denne utviklingen, sier Øygard.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.