annonse

Tyvegods fra gamleskolen funnet på Kongsvinger

Trist syn
Trist syn: Heidi Sann, leder fritid og forebygging i Nes kommune, ble møtt av blodsøl, knust glass og andre spor etter innbruddet da hun kom til Årnes gamle skole onsdag morgen. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

Politiet tror på en rask oppklaring av innbruddet i Årnes gamle skole natt til onsdag.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Allerede onsdag kveld ble mye av tyvegodset etter det grove innbruddet i gamleskolen funnet.

- Politiet på Kongsvinger fant noe av tyvgodset. Det er også gjort funn av en gjenstand som er savnet fra gamleskolen i Årnes sentrum. En privatperson meldte ifra om funnet, sier politiførstebetjent Gunnar Foseid ved Nes lensmannskontor.

- Nå gjenstår det bare å få tak i den eller de som har gjort det, fortsetter han.

Massivt hærverk

Tidlig onsdag morgen ble innbruddet på Årnes gamle skole oppdaget av renholder som kom på jobb. Aktivitetene ved eldresenteret ble avlyst, og i ungdomsklubben ble tilbudet noe amputert da spill og mye av utstyret var stjålet.

- Det er snakk om massivt hærverk og skadeverk. Tyvene har brutt opp arkivskap på jakt etter penger. Heldigvis oppbevares ikke annet enn litt vekslepenger her. Det er også stjålet bærbar PC, skanner, hjertestarter, TV, X-box, spill, lydutstyr og godis, uttalte Heidi Sann, leder fritid og forebygging i Nes kommune til Raumnes onsdag morgen.

Blodsøl og knust glass

Hun ble møtt av blodsøl, knuste ruter og et kaos av inventar som var kastet rundt da hun kom til gamleskolen.

Hun forteller om store ødeleggelser blant annet i form av knuste ruter, både i terrassedør og et vindu inne i lokalene i første etasje, blomsterpotter og jord som var kastet rundt og skap og dører som var brutt opp i jakten på verdisaker.

Har mistenkte

Allerede onsdag opplyste politiet at de hadde navn på blokka som de ville sjekke videre.

- Vi har noen mistenkte som vi jobber videre med, og vi håper å få oppklart denne saken fort. Funnene av gjenstandene viser også at vi er på rett spor, sier Foseid.

Han opplyser at mye av utstyret umiddelbart ser ut til å være like helt, men at en eventuell bruk av dette blir en sak mellom eier og forsikringsselskap.