annonse

Trivelig dag for de eldre

KOSER SEG PÅ BESØK
KOSER SEG PÅ BESØK: Fra venstre ser vi Nina Søvdsnes, som tok med seg en ponni, aktivitør Ellinor Johansn, beboer Aslaug Lindset, og Torill Lindset. Alle (Foto: Harald Eigum)
GAMLE MINNER
GAMLE MINNER: Beboer Mary Kjone får tilbake gamle minner når hun treffer søya Maya
INNE I HJEMMET
INNE I HJEMMET: Det ble en lang tur rundt på hjemmet for søya Maya, som blir leid av Tove Rognstad, og ledsaget av Ellinor Johansen
SAUER PÅ TUR
SAUER PÅ TUR: Foran ser vi søyen Maya, som også tok seg en tur inn i hjemmet
KOSER SEG MED KANIN
KOSER SEG MED KANIN: Erik Morthen gir kaninen for, og koser seg

Torsdag arrangerte Nes sykehjem et treff for de eldre hvor de kunne hilse på og kose med sauer, ponnier, hunder og kaniner.

  • Harald Eigum 96 51 16 62 Frilans@raumnes.no

NES sykehjem

- Bakgrunnen for tilstelningen i dag er at vi i forbindelse med Folkehelseuka i Nes ønsket å få til et arrangement for de eldre her på sykehjemmet, sier aktivitør ved sykehjemmet, Ellinor Johansen.

To og firbeinte

- Et av stikkordene for årets fokusområde i folkehelseuka var at det var «for både to og firbeinte» og da tenkte vi at det ville være en passende anledning til å?få til noe vi har snakket om en god stund, nemlig å få ulike dyr på besøk til oss, fortsetter Johansen.

Sykehjemmet fikk besøk av Tove Ragnstad og Torill Lindset, førstnevnte reiser rundt med en liten samling av dyr til blant annet barnehager, barnebursdager, og som i dag, Nes sykehjem.

Populært med dyr på hjemmet

- Det er veldig hyggelig å reise rundt med disse dyra, sier Rognstad. Det er ikke ofte de får omgås dyr, slik som de var vant til hjemme, og det er nesten rørende å se hvor god kontakt de får med dyra. Det er en betingelsesløs hengivelse, og jeg tror det er en lettelse for de eldre at dyra ikke krever noen ting tilbake, avslutter Rognstad.

Torill Lindset stilte med tre hunder denne dagen, hvorav en er en godkjent besøkshund fra Røde Kors.

- Jeg er her på hjemmet hver 14. dag med hunden min Lady, og jeg ser helt klart at det gjør noe med beboerne. For meg er dette veldig meningsfylt, og jeg vil fortsette med dette så lenge jeg kan, sier Lindset.

Var på rommene

Ponnien Maya og søya Erna fikk seg en runde inne i hjemmet til de av beboerne som ikke kunne være ute.

- Den gleden og det lyset som tennes i øynene på den gamle, når det plutselig står en sau foran vedkommende, eller får en myk kanin i fanget er øyeblikk å ta vare på. Det er ubetalelig. I dag har jeg sett så mange vakre og rørende øyeblikk, avslutter Ellinor Johansen.