annonse

Treneren startet som keeper, og byttet ut seg selv etter fire sekunder

Keeper
Keeper: FUVOs nye keeper er trener Ørjan Heiberg. I kampen mot Fløya startet han i mål, men byttet ut seg selv etter fire sekunder. (Foto: Thomas Frigård)

Fair play og en profesjonell holdning er hedersord i idretten. I FUVOs bortekamp mot Fløya startet trener Ørjan Heiberg som keeper. Han spilte fire sekunder før han byttet ut seg selv.

Thomas Frigård

Tromsø

- Jeg ser at dette kan skape reaksjoner, og det vi bare tåle. Saken er den at vi står uten keeper i neste B-kamp. Derfor startet Hans Petter Rønningen på benken, og ble byttet inn etter fire sekunder, sier FUVO-leder Tom Hagen.

Fair play?

I fredagens bortekamp mot Fløya stilte FuVO-trener Ørjan Heiberg som keeper. Treneren har aldri vært keeper i noen av klubbene han har spilt, og han har heller ikke spilt andre steder på banen denne sesongen. Til tross for dette ble FUVOs sisteskanse, Hans Petter Rønningen, plassert på benken. FUVO fikk avsparket i kampen, de spilte ballen rett ut av banen og signaliserte at de ville foreta et spillerbytte. Trener Ørjan Heiberg gikk ut, og inn kom Hans Petter Rønningen. På denne måten kan Rønningen spille neste B-kamp for FUVO, siden han ikke var i startoppstillingen til A-laget.

- Det snakkes ofte om at den nye tredjedivisjon har blitt mye mer profesjonell og seriøs. Er denne manøveren i tråd med ønske om profesjonalitet og fair play?

- Jeg ser at dette spørsmålet er aktuelt, og vi må tåle dette søkelyset. Vi har selv reagert negativt når andre har gjort noe liknende. Men vi mener det ville være urettferdig for de lagene B-laget spiller mot hvis vi måtte sette en utespiller inn som keeper i neste kamp, sier Hagen.

Har gjort dette før

Spillerbyttet til FUVO foregikk tydeligvis så raskt at Norges Fotballforbund (NFF) ikke har fått det med seg i sin kamprapport. På NFFs nettsider står nemlig Hans Petter Rønningen som ubenyttet innbytter, og ifølge denne rapporten spilte Ørjan Heiberg hele kampen. Det er ikke første gangen FUVO foretar et spillerbytte etter noen sekunder for å sørge for at B-laget kan benytte seg av de beste spillerne i neste kamp.

- Vi har gjort noe liknende tidligere, det er riktig. Normalt sett synes jeg ikke noe særlig om at dette blir gjort, og jeg forstår at det blir reagert på. Vi må bare tåle reaksjonene, sier Hagen.

Føler seg snytt

FUVO tapte første seriekamp etter sommerpausen mot Lørenskog, og de reiste til Tromsø fredag for å hente tre poeng. Hjemmelaget kom best i gang, og etter 19 minutter ledet Fløya 1-0. Kim Brenna svarte med å klinke ballen i vinkelen på et frispark fra 23 meter drøye fem minutter senere, og FUVO var med i kampen. I andre omgang omsatte Brenna et straffespark, og FUVO ledet 2-1. Nesbuene kjempet for å ta med seg alle poengene hjem, men to minutter før slutt fikk hjemmelaget straffe. Rønningen reddet straffen, men dommeren mente at keeperen hadde beveget seg før skuddet gikk. Straffen ble tatt på nytt, og Fløya utliknet. Dermed endte det med uavgjort 2-2.

- Det var veldig bittert, og jeg har aldri sett at en dommer praktiserer denne regelen. Vi følte oss snytt for to poeng, sier Hagen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.