annonse

Tidligere rådmann i Nannestad blir rådmann i Nes

Enige
Enige: Formannskapet er enige om å ansette Jon Sverre Bråthen som ny rådmann i Nes. (Foto: Thomas Frigård)

Et enstemmig formannskap ønsker å til stillingen som rådmann til Jon Sverre Bråthen Han har tidligere arbeidet i Nannestad kommune.

Thomas Frigård

Årnes

– Vi har et enstemmig innstilling om å ansette ny rådmann, og det er Jon Sverre Bråthen, sa ordfører Grete Sjøli.

Ønskes velkommen

Bak lukkede dører kom formannskapet tirsdag til enighet om hvem av de 18 søkerne til rådmannsstillingen de ønsket å tilby stillingen. Etter en times diskusjon valgte ordføreren å åpne døra for å la pressen overvære avstemmingen. Politikerne var enstemmig i sitt vedtak. Kandidaten ble deretter informert om formannskapets vedtak, og senere under politikernes møte ble kandidatens navn kunngjort av ordføreren.

– Kommunestyret skal fatte et endelig vedtak, men vi er enige. Vi vil ønske Bråthen velkommen til Nes kommune, og vi gleder oss, sier Sjøli.

Skilte seg ut

Jon Sverre Bråthen har tidligere arbeidet som rådmann i Nannestad kommune, en stilling han forlot i 2012 til fordel for regiondirektør i Kriminalomsorgen region øst. Han har også vært styreleder i Øvre Romerike brann og redning.

– Bråthen skilte seg litt ut blant de andre kandidatene, han hadde gode referanser, og han har tidligere gjort en god jobb for Nannestad kommune. Vi tror Bråthen vil bli en god rådmann for Nes, sier Sjøli til Raumnes

Nådde ikke opp

Konstituert rådmann Ingar Døhlen var en av kandidatene, men han nådde ikke helt opp.

– Ingar Døhlen var en av tre kandidater som var med helt inn i formannskapets møte. Han har gjort en veldig god jobb for kommunen, men han nådde ikke helt opp, sier Sjøli.

Takket for seg

Døhlen tar formannskapets innstilling til etterretning, og han vil ønske Jon Sverre Bråthen velkommen til Nes. Døhlen synes perioden som konstituert rådmann har vært veldig givende, og han ønsker å takke for den støtten han har fått. Han blir trolig avløst av den nye rådmannen i september eller oktober.

– Det har vært en veldig lærerik og spennende oppgave jeg har hatt, og jeg vil takke både ansatte, politikere og innbyggere for den tiden jeg har hatt som rådmann. Nå gleder jeg meg til å gå tilbake til jobben som kommunalsjef, sier Døhlen.

Kommunestyret skal fatte endelig vedtak i saken neste tirsdag.

thomas@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.