annonse

Taxisjåføren ville ikke hjelpe Sandra

Fikk ikke hjelp
Fikk ikke hjelp: Sandra Berntsen fikk ikke hjelp av taxisjåføren til å løfte rullestolen inn i bilen på veg til skolen. Det endte med at stefaren Ebbe Larsen måtte ta seg fri fra jobb. (Foto: Tommy Simon Norum)
Problemer
Problemer: Sandra fikk ikke med seg rullestolen på taxituren til skolen. Illustrasjons (Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)

Sandra Berntsen (17) skulle på skoletur, men fikk ikke hjelp av taxisjåføren til å løfte rullestolen inn i taxien. Konsentra beklager hendelsen.

Tommy Simon Norum

– Det var en veldig negativ opplevelse, og jeg hadde ikke mulighet til å dra fra jobb. Det endte med at Ebbe måtte ta seg fri, forteller mamma Anne Karin Larsen fra Fenstad.

Datteren Sandra Berntsen går hestefag på Hvam vgs, og ved et uhell falt hun av hesten og fikk brudd i ryggsøylen. Av legen fikk Sandra beskjed om ikke å løfte og ikke være i fysisk aktivitet. Hun kunne gå med krykker, men fikk ikke belaste ryggen over lengre tid.

Andre skoledag etter ulykken skulle klassen til Sandra på studietur til politistallen i Oslo. For at Sandra skulle få muligheten til å være med og samtidig avlaste ryggen, fikk Anne Karin låne en sammenleggbar rullestol fra hjelpemiddelsentralen.

Ville ikke løfte

På grunn av bruddet i ryggen fikk Sandra drosje fram og tilbake fra skolen. Dagen før klasseturen spurte Anne Karin taxisjåføren fra Konsentra, om Sandra kunne få hjelp til å løfte den sammenleggbare rullestolen inn i taxien. Til svar fikk hun at hun måtte ringe sentralen.

– De svarte at de ikke kunne pålegge sjåførene slike oppgaver, forteller Anne Karin.

Sentralen hadde også tatt kontakt med sjåføren, som svarte han ikke kunne løfte rullestolen inn i bilen.

Måtte ta seg fri

Alternativet var at Sandra ikke fikk deltatt på klasseturen, og Anne Karin tok kontakt med et lokalt drosjeselskap.

– De trodde ikke at jeg snakket sant og tilbød seg å kjøre både Sandra og rullestolen, men da måtte vi betalt turen som privatpersoner, sier Anne Karin.

Hun legger til at rullestolen var sammenleggbar og fikk plass i bagasjerommet på en stasjonsvogn. Et raskt søk på nettet viser at en liknende rullestol veier rundt 15 kilo. Løsningen ble at stefaren Ebbe måtte stille opp.

– Ebbe tok seg fri fra jobb, hentet rullestolen og kjørte den til skolen, forteller Anne Karin.

Uforståelig

Sandra er glad for at hun fikk deltatt på studieturen, men skjønner ikke hvorfor taxisjåføren ikke kunne hjelpe henne.

– Venninna mi løftet rullestolen over et gjerde, og da kan den ikke ha vært så tung, sier Sandra, som på besøket hos politistallen ble trillet rundt av klassevennene.

– Hjem igjen tok vi toget der jeg fikk hjelp av venninnene mine og en veldig behjelpelig konduktør. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være vanskeligere for taxisjåføren, sier Sandra.

Skulle ta opp saken

Hjem igjen tok Sandra toget og ble hentet på stasjonen, slik at Anne Karin kunne avbestille drosjeturen.

– Det kan være flere enn oss som trenger hjelp til å løfte inn både rullestoler og rullatorer, sier Anne Karin, som med å kontakte Raumnes ønsker klarhet i hva taxisjåførene fra Konsentra kan hjelpe kundene med.

Beklagelig

– Dette er beklagelig, og dette skal ikke skje. Alle sjåfører skal være behjelpelige med bagasje, rullestoler og liknende. Det er bare å beklage, sier Susanne Faye, økonomikonsulent ved oppfølging og kvalitet hos Konsentra.

Hun tror hendelsen må ha vært en misforståelse, og forteller at saken er tatt opp med sentralen som har gått hendelsen etter i sømmene.

– Ingen av de operatørene som var på jobb denne dagen kjenner seg igjen, og sjåføren er kalt inn til samtale for å gi sin versjon. Vi beklager, og dette skal ikke skje igjen, sier Faye.

tommy@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.