annonse

Takker kommunen for å ha reddet campingplassen

Mye vann
Mye vann: Takket være disse flomvollene har man klart å hindre store flomskader på Frognerstranda Camping. (Foto: Thomas Frigård)

På Frognerstranda Camping jobbet man på spreng for å hindre at flommen skulle skape store ødeleggelser på campingvognene. Eierne takker kommunen for at de lykkes med denne jobben.

Thomas Frigård

– Vi jobbet på spreng hele helga for å lage en flomvoll for å berge største delen av campingplassen fra flommen. Klokka 20 på lørdag kveld gikk vi tom for masser, og vi ante ikke hva vi skulle gjøre. Vi ringte kommunen, og takket være fantastisk hjelp reddet vi plassen, sier daglig leder på Frognerstranda Camping, Hilde Mari Stumberg.

På Frognerstranda Camping har man forberedt seg på vårflommen, og i hele helga har de jobbet på spreng for å redusere skadene av flommen, blant annet ved å bygge flomvoller. Vannmassene viste seg å være større enn de hadde ventet seg, og lørdag kveld gikk de tomme for masser. Da var gode råd dyre, men en telefon til beredskapstelefonen til Nes kommune var redningen.

– Vi tok kontakt med kommunen og fortalte av vi trengte masser for å berge plassen. En time senere kom kommunen med første lass med masse, og lastebilene gikk fram og tilbake hele natta. Vi jobbet hele natta mot naturkreftene, og det var en skikkelig god dugnad. Jeg må takke kommunen for en fantastisk hjelp, sier Stumberg.

På denne delen av plassen står det mange campingvogner med fastmonterte fortelt og terrasser. De er med andre ord ikke så enkle å flytte uten at man ødelegger noe. Takket være kommunens hjelp klarte man å bygge flomvoller som holdt vannmassene ute. På et annet sted på plassen har imidlertid tre-fire vogner blitt stående i vårflommen.

– De fleste har flyttet sine vogner, men noen få har blitt berørt. Vannstanden har nå begynt å gå tilbake, så jeg håper at det verste er over nå, sier Stumberg.

thomas@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.