annonse

Suksess med festival i skogkanten

Festival
Festival: Blodspor var ett av bandene som spilte på scenen hos Nikolai Bergroth på Greniskogen lørdag. Privat foto

Greniskogrock er i ferd med å feste seg som en tradisjon. Helgas minifestival beskrives som en suksess.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Greniskogen

Nikolai Bergroth inviterte lørdag til festival på den gamle husmannsplassen i Perstugutua på Greniskogen. Ni band stilte opp på scenen, og rundt 120 deltakere koste seg på tunet som for anledningen var gjort om til festivalplass. Rundt 80 festivaldeltakerne overnattet i telt og campingvogner.

Bergroth flyttet til Greniskogen i 2007, og i fjor bestemte han seg for å invitere til hagefest for naboer og andre. 80 gjester møtte opp til det han kaller et prøveprosjekt. I år ble det invitert til festival, og på sikt håper han å etablere en fin festival her i skogkanten. Tanken er å vokse sakte, men sikkert, men han kan allerede etter lørdagens arrangement fastslå at det blir festival neste år.

- Det kom minst 120, og det ble en vellykket kveld i alle fall når det ble opphold utover kvelden. Folk koste seg, og bandene koste seg, sier han.

Et 30-talls naboer tok turen til den lokale festivalen, men flest deltakere kom utenbygdsfra. Om profilen på festivalen forteller han at de fleste bandene er av det mørkere slaget.

- Musikk har alltid vært en del av livet, og jeg er vokst opp med 70-tallsrock og country, sier han og forteller at det er en ganske annen sjanger han har fattet interesse for i voksen alder.