annonse

Studenter selger bøker

Bokselgere
Bokselgere: Aliahim Ongeri Maeta (t.h.) og Benjamin Brighton, begge fra Kenya, vil farte rundt og selge bøker på Romerike i sommer. (Foto: Jan Erik Hæhre)

De neste tre månedene kan du få en av disse to kenyanske studentene på besøk. De selger bøker for å finansiere studiene sine hjemme i Kenya.

Jan Erik Hæhre

– Vi jobber for Norsk Bokforlag, og kan identifisere oss. Dette er et prosjekt vi gjør og som er støttet av UD, sier de to kenyanske studentene Aliahim Ongeri Maeta og Benjamin Brighton.

Førstnevnte er en rutinert bokselger, og han snakker noen få norske ord. Sistnevnte er i Norge for første gang. Felles for dem begge er at de skal farte rundt på Øvre Romerike på scooteren sin i tre måneder og selge bøker. Slik skal de finansiere studiene sine.

Vil bli lærer

– Jeg vil bli lærer i kenya, og det skal kona også, forteller Maeta.

Brighton studerer psykologi og musikk, og han forteller at han må finansiere studiene selv da foreldrene ønsket at han gikk inn i militæret. Han forteller at tre måneder boksalg er en av jobbene han har for å finansiere studiene.

De ønsker gjennom lokalavisa å fortelle at de er harmløse selgere på jobb for et norsk bokfirma, og i et program i samarbeid med UD.

– UD gir oss tillatelse til å komme her, og vi har fått ID-kort som viser at vi kan være her i tre måneder, sier de to. Maeta forteller at dette er et viktig bidrag for studentene.

Har hjulpet mange

– Dette programmet har hjulpet mange afrikanske studenter, sier han.

De to har utgangspunkt på Jessheim i år, og skal altså farte rundt i hele distriktet.

– Det vi selger er blant annet barnebøker, reisebøker og bøker for hjem, kjøkken og hage, sier de to studentene.

De forteller videre at noen av bøkene er knyttet til Afrika.

Gode hensikter

– Det er viktig for oss å informere om at vi er harmløse selgere, og vi håper på stort salg, sier de to studentene.

Brighton forteller at han har halvannet år igjen med studier, og han er glad for å å få sjansen til å tjene litt penger i Norge.

janerik@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.