annonse

Spleiselag og dugnad for å pusse opp venterommet på Nes legevakt

Tove Helen Selbæk fikk æren av å offisielt åpne det nyoppussete venterommet på Nes legevakt. Fra venstre
Tove Helen Selbæk fikk æren av å offisielt åpne det nyoppussete venterommet på Nes legevakt. Fra venstre: Borghild Holtung (virksomhetsleder Nes legevakt), Berit Finskud Granmo (Nes røde kors), Hege Tangen (interiørkonsulent), Øivind Sliper (LHL Nes), Tove Helen Selbæk (Nes Bygdeservice og initiativtaker) Hilmar Mattisbråten (Nes pensjonistforening), Arne Stenerud (leder LHL Nes) og Marthe Berger (sykepleier). (Foto: Tommy Simon Norum)
Markering
Markering: Som takk for innsatsen fikk bidragsyterne kaffe og bløtkake i det nyoppussede venterommet. (Foto: Tommy Simon Norum)
Fikk rose
Fikk rose: Borghild Holtung delte ut roser til bidragsyterne som en symbolsk takk. Her mottar Arne Stenerud sin rose på vegne av Nes pensjonistforening. (Foto: Tommy Simon Norum)
Bløtkake
Bløtkake: Initiativtaker Tove Helen Selbæk fikk æren av å ta den første kakebiten av bløtkaka utformet som ei sykepleieruniform. (Foto: Tommy Simon Norum)
Nye stoler
Nye stoler: LHL Nes kjøpte de elleve nye fastmonterte stolene, en investering på drøye 35 000 kroner. (Foto: Borghild Holtung)
Leketøy
Leketøy: Det vegghengte toget skal gjøre ventetiden kortere for de små. (Foto: Borghild Holtung)

Nes legevakt Tove Helen Selbæk og Arne Stenerud (leder i LHL Nes) kom samtidig med ønsker om å pusse opp venterommet til Nes legevakt. Det førte til et spleiselag og en solid dugnadsinnsats.

Tommy Simon Norum

- Tove ringte og fortalte at hun hadde sittet lenge på venterommet sammen med mammaen sin, og jeg tenkte at nå kommer det en klage, forteller Borghild Holtung, virksomhetsleder i Nes legevakt.

Mens hun forberedte seg på å høre klagen angående lang ventetid, kom Tove heller med et ønske om å pusse opp venterommet.

- Omtrent samtidig hadde Arne Stenerud fra LHL Nes sagt ifra om at noe burde gjøres med de gamle benkene, sier Holtung, som dermed etablerte kontakt mellom de to partene.

Ble spleiselag

Tove Helen Selbæk syntes at venterommet trengte en oppussing, og at den eggehvite fargen på veggene og de harde trebenkene måtte skiftes ut. Interiørkonsulent Hege Tangen ble involvert i prosjektet sammen med LHL Nes.

- Jeg ønsker å vise at et felles areal ikke trenger å være hvitt for å være lyst og trivelig, sier Tangen, som valgte ut fargene grønt og lyseblått, slik at fargen skulle passe til de nye stolene.

Selv om initiativet kom fra Tove som privatperson, fikk hun raskt med seg arbeidsgiveren Nes Bygdeservice på banen.

- Det har vært lett å få folk med på laget, forteller Selbæk.

Nytt inventar

Bygget leies av Nes Helsehus AS, mens Nes legevakt er en kommunal tjeneste.

- Arbeidet startet etter sommerferien, og det meste var ferdig i månedsskiftet august/september, forteller Selbæk.

Siden legevakta er åpen på kveldstid har ikke oppussingen på dagtid hindret driften. Nå er alle veggene malt, det er lagt nytt gulv, kjøpt nye gardiner, hyller og vegghengt leketøy. Benkene ble også byttet ut med elleve fastmonterte stoler.

- Stolene kom på drøye 35 000 kroner, som var dobbelt så dyrt som vi så for oss, forteller Øivind Sliper fra LHL Nes, som til slutt kom i kontakt med et svensk firma som hadde stolene med de ønskete spesifikasjonene.

- Jeg har lagt vekt på sikkerhet, renhold, og hygiene, og ønsket derfor skinnstoler i stedet for stoffseter. Det er også viktig at stolene sitter fastmontert og ikke er løse, mye på grunn av sikkerheten og at man aldri vet hvilken tilstand folk som kommer er i, forteller Holtung.

Støttet med ti tusen

Nes pensjonistforening har også deltatt på spleiselaget, og kjøpte gardiner og hyller for ti tusen kroner.

- Vi i pensjonistforeningen håper at vi ikke skal behøve å bruke venterommet her så mye, men ønsker at det skal være lyst og fint å komme hit, sier Hilmar Mattisbråten.

Nes kommune har stått for gulvbelegget, Nes røde kors har kjøpt det vegghengte leketoget og Libris Årnes har levert barnebøkene.

Fornøyde ansatte

- Vi synes det har blitt veldig fint, og mye koseligere. Vi ser at barna setter pris på lekene, rommet er lettere å holde rent og stolene lettere å vaske, sier sykepleier Marthe Berger.

Siste finish ble gjort for noen uker siden, da bladhyllene kom på plass.