annonse

Sommerleir i friluft for de yngste

Vil ha de yngste ut i naturen
Vil ha de yngste ut i naturen: Familiekonsulent Line-Therese Kristoffersen, avdelingsleder åpen barnehage og nettverksarbeid, Mona K. Åsberg, ved Familiens hus og Jørgen Johannessen i Nes turlag inviterer til småbarnsleir på Flolangen. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

Mange barn har aldri sovet i telt eller padlet kano før. Det får de mulighet til nå.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Sommerleiren ved Flolangen har vært en suksess to år på rad. Nå inviterer Familiens hus igjen til leir for barn i alderen null til seks år. Småbarnsleiren er et gratis tilbud til småbarn og deres foresatte.

– Her blir det god stemning, bålkos, lek og muligheter for å bli kjent med andre familier, sier Mona K. Åsberg, avdelingsleder åpen barnehage og nettverksarbeid ved Familiens hus.

Hun forklarer at opplegget blir det samme som i fjor med overnatting på kommunens friluftsområde ved Flolangen fra fredag til lørdag og ulike friluftsaktiviteter. Barn i alderen null til seks år inviteres sammen med en voksen.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger tidligere, og dette er et populært tilbud. Antall deltakere har ligget på rundt 40, sier hun.

I tillegg til at Årnes sanitetsforening sponser maten under leiren, er Nes turlag samarbeidspartner i år.

– Det er mye folkehelse i dette tilbudet. Her har barn mulighet til å komme seg ut i naturen, sier Jørgen Johannessen, styremedlem i turlaget.

Åsberg opplyser at det lages i stand grillmat på fredagskvelden og at det serveres frokost og lunsj lørdag. Mat og deltakelse er gratis. Aktivitetene er tilrettelagt for de yngste barna, men søsken kan også være med. Åsberg understreker at deltakerne må ha med en voksen.

– Vi har noen soveplasser innendørs, men det er godt tilrettelagt for å ligge i telt. Målet med leiren er at det skal være en god opplevelse for barn og voksne. Det er også mye folkehelse i det å komme seg ut og bli kjent med de områdene vi har i Nes. Nettverksbygging er også viktig, sier hun og understreker at tilbudet er for alle småbarn i førskolealder. Deltakerne må selv ha med klær etter vær, ekstra skift og noe å sove i og på. Det er mulig å låne utstyr for dem som trenger det.

lisbet@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.