annonse

Skytebanene i Nes måtte stenge på grunn av tørke og brannfare

Stengt
Stengt: Skytebanene i Nes er nå stengt på eget initiativ fra arrangørene, som følge av stor av stor brannfare. Styret i Haga skytterlag har hengt opp lapp på døras inn til riflebanen. (Foto: Karna Amundsen)
: (Foto: )

Brannfaren har ført til at skytebanene i bygda har stengt på eget initiativ. Brannsjefen er takknemlig for de gode sikkerhetsrutinene.

Tommy Simon Norum

– Banen er stengt inntil videre på grunn av skogbrannfaren, opplyser styret i Haga skytterlag på døra inn til riflebanen.

Etter det Raumnes kjenner til har alle skytebanene i bygda valgt å stenge.

– Vi går glipp av ganske mye inntekter, og vi blir snytt for cirka 1500 kroner hver gang, forteller Jostein Halvorsen, leder i sportsgruppa hos Skogbygda jeger- og fiskerforening.

Hver mandag og onsdag arrangerer de leirdueskyting, men hele forrige uke valgte de å holde banen stengt.

– Vi har sikkerheten i høysetet og en brann hadde vært katastrofe, sier Halvorsen.

Håper på regn

Mandag er det meldt 2,0 millimeter regn som gjør at Halvorsen håper å kunne åpne leirduebanen igjen.

– Vi fikk ikke pålegg om å stenge, men valgte å stenge på eget initiativ. Vi stengte omtrent samtidig med skytterbanen i Skogbygda, og med rifle er det enda større brannrisiko, sier Halvorsen.

Årsaken til at skytterbanene er stengt er at prosjektilene eller haglkornene kan treffe stein og forårsake gnister.

– Det hadde vært bedre om vi kunne ha brukt blyhagl i stedet for stålhagl, sier Halvorsen.

Gode rutiner

– Vi har hatt lite utrykninger til skytebaner, og der tas sikkerheten ofte i egen regi. Sikkerheten er et fokusområde på skytebanene, og vi støtter de strenge sikkerhetsrutinene, sier brannsjef John Karlsen, som forteller at brannfaren nå er helt spesielt og at det er tørrere enn på mange år.

– Skogbrannindeksen har økt fra dag til dag, og er nå oppe på verdier jeg aldri før har sett, sier Karlsen.

tommy@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.