annonse

Skulle stoppe bikkjeslagsmål - ble bitt i begge hendene

RA201710170719986AR.jpg

En nesbu i 80-årene måtte fraktes til sykehus da han forsøkte å stoppe et hundeangrep.

John Arne Paulsen

Politiet forteller at det hele fant sted onsdag formiddag.
- Det oppsto bokstavelig talt et bikkjeslagsmål på Årnes onsdag formiddag, sier Håvar Bue, politioverbetjent ved Nes lensmannskontor.
Gikk til angrep
En kvinne i 50-årene fra Nes skal ikke ha klart å holde styr på det politiet betegner som en kamphundliknende hund som gikk til angrep på en annen hund. En mann i 80-årene fra Nes forsøkte å gå imellom, med det resultatet at han ble bitt i begge hendene. Hunden bet ham til blods og han ble fraktet til Ahus blant annet med kløyvd tommel på den ene hånden.
Klar oppfordring
Politiet regner med at det hele ender som en politisak. Hunden skal ha vært løs.
- Oppfordringen må være at uansett hva slags hund du har, så skal du holde den i bånd. Og har du en hund som kan være aggressiv så er det veldig viktig at du har kontroll på den. Det er uansett hundeeieren som har ansvaret, sier Bue.
Ungdommer til unnsetning
Tre tenåringsgutter spilte en viktig rolle i og med at de brøt inn i basketaket og jobbet med å få den aggressive hunden bort fra den andre hunden og mannen i 80-årene.
- Dette kunne fått et enda verre utfall for mannen om vi ikke hadde gjort det. Han skal ha respekt for at han gikk imellom slik han gjorde, men vi måtte være flere for å få kontroll på den sinte bikkja, sier en av ungdommene til Raumnes. 
Det var også ungdommene som ringte politiet om hendelsen. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.