annonse

Skal rydde opp i parkeringstrøbbel på Neskollen og Aulifeltet

Dette er forslaget til skiltplan på Neskollen. Nes kommune ber nå Statens vegvesen om å vedta planene. Arbeidstegninger
Dette er forslaget til skiltplan på Neskollen. Nes kommune ber nå Statens vegvesen om å vedta planene. Arbeidstegninger: Cowi
Aulifeltet
Aulifeltet: Arbeidstegningene er lagt ut på Nes kommunes postliste denne uka.

Nes kommune anmoder Statens vegvesen om å vedta en skiltplan for Aulifeltet og Neskollen. I dag parkeres det i hytt og vær.

John Arne Paulsen

NESKOLLEN/AULI

I Nes kommunes anmodning til Vegvesenet kommer det fram at mange veger på Neskollen og Aulifeltet i dag blir benyttet som parkeringsplasser for beboerne og besøkende. Vegene brukes også som parkering for lastebiler.

- Dette gjør også vedlikehold av vegene i området vanskelig, fastslår Solvar Sollied Hanssen, vegingeniør og avdelingsleder innen areal og miljø i Nes kommune.

Soneparkering

Han fastslår at Nes kommune vil innføre soneparkering og fartsgrensesoner for hele boligområdet både på Neskollen og Aulifeltet.

- Vi ønsker derfor et vedtak av skiltplan fra Vegvesenets side, forklarer Sollied Hansen.

Han legger til at parkeringen som finner sted på de forskjellige vegene stadig gjør det vanskelig og utfordrende å gjennomføre kommunale oppgaver.

Nes kommune ser fram til å kunne innføre disse sonene for parkering og fartsgrenser på begge boligfeltene.

Kommunens utarbeidete forslag til skiltplaner er denne uka sendt til Vegvesen for vurdering.

Raumnes får opplyst at Statens vegvesen må vedta en skiltplan før den kan tre i kraft, og at det er kommunen som er ansvarlig for å få på plass merking og skilting.

Omfattende planlegging

Som skiltplanforslagene viser dreier det seg om en omfattende skilting. På Neskollen er det planlagt i detalj hvordan det skal skiltes helt fra starten på Melkevegen og langs denne innover i boligfeltet.

Også den nye atkomstvegen fra Hvamsmovegen og inn på Neskollenfeltet skal skiltes. I tillegg planlegges det en rekke opphøyde kryss og planoverganger.

Planene både for Neskollen og Aulifeltet inneholder også skilting innover i en rekke stikkveger. Det skal også skiltes fartsgrenser som begrenser hastigheten til 30 og 40 kilometer i timen på enkelte strekninger.

Vi ønsker et vedtak av skiltplan fra Vegvesenets side.

Solvar Sollied Hanssen

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.