annonse

Skal i hastemøte med ordføreren om gjenåpning av Elvepuben

I god stand
I god stand: Hege Scharning forteller at Ringstadbua, også omtalt som Elvepuben, er i teknisk god stand og at kommunen sitter inne med en del feilinformasjon. Begge (Foto: Tommy Simon Norum)
Serveringssted
Serveringssted: Slik ser det i dag ut innvendig i Ringstadbua, som har huset Elvepuben.

Hege Scharning og Hans Werner Sætran håper å kunne gjenåpne Elvepuben til sommeren. Mandag skal de i hastemøte med ordføreren.

Tommy Simon Norum

Årnes

- Det foreligger en del feilinformasjon i saken. Ordføreren har fått feilinformasjon, sier Hege Scharning, som tidligere har drevet Elvepuben i Ringstadbygget ved Årnes brygge.

Nå har hun ønske om å gjenåpne Elvepuben sammen med Hans Werner Sætran, som driver Sporet pub i sentrum.

- Hans Werner ringte i vinter og spurte om jeg ville være med på et samarbeid. Å drive Elvepuben er mye jobb, forteller Scharning.

Feil informasjon

Ordføreren svarte på spørsmål om Ringstadbua i kommunestyret, der det kom fram at bygget er i dårlig forfatning og at det ikke er egnet som serveringssted. De ble også pekt på flomskader og manglende vann og toalettfasiliteter. Scharning kan fortelle at dette er feil opplysninger.

- Det er innlagt vann der om sommeren, men ikke om vinteren, sier Scharning, som forteller videre at hun fikk montert varmtvannsbereder som ga tilgang på både varmt og kaldt vann.

I et saksdokument fra kommunen datert 9. mars i år, står det at vannet i bygget er sommervann som blir stengt i oktober grunnet kulde.

Toaletter

Et annet argument som brukes av kommunen er mangelen på toaletter i bygget.

- Jeg inngikk avtale med kommunen og hadde egen nøkkel til toalettene til Elvekroa. Jeg hadde daglig renhold og kommunen spylte en gang i uka. I tillegg hadde jeg et toalett med håndvask stående på grusplassen, sier Scharning.

Dersom hun får åpnet Elvepuben igjen har hun ordnet avtale med Norsk maskinutleie som leverer rullerende toaletter.

- At bygget er i dårlig forfatning stemmer ikke, og jeg vet om en teknisk rapport fra januar / februar som viser at bygget er teknisk godkjent. Det er ingen isolasjon i veggene slik at vannet renner ut, men kanskje er det igjen noe slam, sier Scharning.

Plast og papp

- Jeg hadde tillatelse fra Mattilsynet for å servere på plast og papp, og kunne tilby både kaker, smørbrød, pølser og is, sier Scharning.

Kommunen avslo driften av Elvepuben som følge av at Helsemyndighetene hadde endret sine krav.

- Det viste seg at Helsemyndighetene var en saksbehandler i kommunen, og at de ikke hadde vært i kontakt med verken kommunelegen eller Mattilsynet, forteller Scharning.

Hastemøte

Røde Kors fikk aksept for å disponere bygningen, noe som ble raskt dementert av kommunen.

- Jeg og andre søkere fikk epost med avslag fra kommunen, dager etter fikk Røde Kors dispensasjon til bruk av bygget, sier Scharning.

Nå står bygget tomt og Scharning og Sætran skal mandag i hastemøte med ordføreren.

- Jeg har hatt kontakt med ordføreren som skal prøve å framskynde behandlingen. Hun skal sjekke opp og se om saken kan avgjøres i hovedutvalget 16. mai, sier Scharning, som forteller at mye må på plass før Elvepuben kan åpne.

- Det må ordnes avtaler, leverandører og utstyr. Mai og juni er de beste månedene, og 30. mai er litt seint, sier Scharning.

Opprinnelig skulle saken opp i kommunestyret 30. mai, men Scharning håper at hun og Sætran får klarsignal til å gjenåpne Elvepuben innen den tid.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.