annonse

Siste: Formannskapet møtes for å diskutere rådmannens stilling

Debatt om tillit
Debatt om tillit: Et ekstraordinært formannskapsmøte skal i kveld diskutere om politikerne har tillit til rådmann Johnny Pedersen. (Foto: Thomas Frigård)

To kommunalsjefer har sagt opp på grunn av samarbeidsproblemer med rådmannen. Formannskapet skal avholde et ekstraordinært møte for å diskutere om rådmannens stilling.

Thomas Frigård

Årnes

- To kommunalsjefer har sagt opp, og vi kan ikke fortsette slik. Vi må ha ro i rekkene. Jeg ønsker å diskutere om det er på tide med et skifte av rådmann, sier Kjell Jevne (H).

Tirsdag avdekket Raumnes et hemmeligstemplet varsel på kommunens postliste. Det viste seg å inneholde et varsel om at kommunalsjef Elisabeth Nordal er i ferd med å si opp sin stilling grunnet lederstilen til rådmann Johnny Pedersen. Det viste seg at Nordal allerede har sagt opp sin stilling, og kort tid senere kunne kilder i kommunen fortelle at kommunalsjef Elisabeth Frøyland har varslet om at hun også sier opp sin stilling av de samme årsakene. Dette fikk alarmklokkene til å ringe hos Kjell Jevne. Han ba ordføreren om å innkalle til et ekstraordinært formannskapsmøte i forkant av tirsdagens kommunestyremøte.

- Det er ille å se at to kommunalsjefer har valgt å si opp, vi må ha ro i rekkene. sier Jevne.

- Betyr det at du kommer til å kreve rådmannens avgang?

- Jeg ønsker ro i rekkene, og vi må gjøre det som skal til for å få denne roen, sier Jevne.

I slutten av september lanserte Frp et mistillitsforslag mot rådmann Johnny Pedersen. De hemmelige planene om å etablere en flyktningebolig i den eksproprierte boligen i Hvamsmovegen fikk begeret til å flyte over for Frp, og de viste til at rådmannen gjentatte ganger ikke fulgte vedtakene fattet av kommunestyret. Forslaget fikk ikke flertall, men flere partier støttet kritikken mot rådmannen. Etter tirsdagens oppsigelser vil Frp på nytt få muligheten til å stemme over om de har tillit til rådmannen eller ikke.

- Vi ser alvorlig på de oppsigelsene som har kommet. Hvis noen foreslår å finne en annen rådmann så blir nok ingen overrasket over at Frp kommer til å støtte dette, sier Tove Nyhus (Frp).

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.