annonse

Sint velger angrep ordføreren og gjorde det klart at hun støtter Listhaug

Angrepet av sint dame
Angrepet av sint dame: Under valginnspurten på lørdag ble ordfører Grete Sjøli (Ap) angrepet av en eldre dame. (Foto: Thomas Frigård)
Straffbart
Straffbart: Lensmann Bernt-Ingar Jahren gjør det klart at angrepet på ordføreren trolig rammes av Straffeloven. (Foto: Thomas Frigård)

På valgkampens siste dag opplevde ordfører Grete Sjøli (Ap) et drama. Mens hun delte ut roser foran Amfisenteret på Årnes, ble hun angrepet av en eldre kvinne.

Thomas Frigård

Årnes

- Dette er vel det mest ekstreme jeg har opplevd i de valgkampene jeg har vært med på i Nes, men jeg velger å le av det, sier ordfører Grete Sjøli.

Stemmer på Listhaug

Lørdag gjennomførte Ap sin valginnspurt, og sammen med to andre i Arbeiderpartiet sto ordfører Grete Sjøli foran Amfisenteret på Årnes for å dele ut roser og snakke med velgerne. Ordføreren beskriver seansen som svært hyggelig helt til en eldre kvinne kom ut av senteret og marsjerte rett bort mot Ap-standen.

- Jeg la merke til dama da hun gikk inn i senteret. Hun stirret intenst på oss og veivet med armene, sier Line Kristin Hansen (Ap). Hun var en av de tre Ap-representantene som var til stede, da hendelsen skjedde.

Vill i blikket

På veg ut av senteret forklarte den eldre dama høyt og tydelig at hun ikke kom til å stemme på Ap, og deretter gikk hun rett i «strupen» på ordføreren.

- Hun kom rett mot meg og viftet med armene og slo vekk rosene jeg sto og holdt. Deretter tok hun hardt tak i meg og kløp meg i armen mens hun skrek at så lenge Sylvi Listhaug lever så kom hun til å stemme på henne, sier Sjøli.

Den eldre damen snudde seg deretter og gikk vekk fra stedet. Ordføreren og de to andre fra Arbeiderpartiet sto målløse igjen, sjokkert over hva de nettopp hadde opplevd.

- Hun helt vill i blikket og gikk på angrep på Grete. Det var veldig spesielt, og det var en veldig respektløs måte å oppføre seg på, sier Hansen (Ap).

- Er ikke greit

Verken ordføreren eller noen av de andre Ap-politikerne hadde sett kvinnen før.

- Det var tydelig at damen var opptatt av innvandringspolitikk, og det er greit å ha forskjellig politisk oppfatning. Men jeg er forundret over at folk tillater seg å oppføre seg på denne måten. Dette er ikke greit, og jeg håper at dette ikke er trenden av hva vi folkevalgte må akseptere av oppførsel, sier Sjøli.

Verken ordføreren eller Ap har planer om å ta hendelsen videre, og det har ikke vært snakk om å politianmelde hendelsen.

- Har dere ikke nulltoleranse mot slik oppførsel?

- Jeg ønsker ikke å gjøre noen stor sak ut av dette. Jeg følte meg ikke utrygg, selv om det var en spesiell og utrivelig opplevelse, sier Sjøli.

Straffbart

Lensmann Bernt Ingar Jahren gjør det klart at den oppførselen Sjøli har vært utsatt for ikke er akseptabel, og at den trolig rammes av Straffeloven.

- Ut ifra beskrivelsene var dette et fysisk angrep som kan oppleves både truende og forulempende. Det vil i så fall være et straffbart forhold, sier lensmannen.

- Burde ordføreren ha anmeldt?

- Det må være opp til henne, det ønsker jeg ikke å ha noen formening om, sier Jahren.