annonse

Satte Norge på kartet i Miss Universe-konkurransen

Flere Misse-oppdrag
Flere Misse-oppdrag: Christina Waage må gi kronen videre i juli, men har fått jobb i Miss Norway, og har i tillegg fått tilbud om å presentere Norge i Miss World. Privat foto
vinner
vinner: Her blir Miss Frankrike Iris Mittenaere kronet til Miss Universe 2016 av fjorårets vinner, Pia Wurtzbach.(AP Photo/Bullit Marquez)
Her er fem av de 86 deltakerne samlet på den røde løperen. Fra venstre
Her er fem av de 86 deltakerne samlet på den røde løperen. Fra venstre: Brenda Jimenez (Puerto Rico), Valeria Piazza (Peru), Christina Waage (Norway), Ida Ovmar (Sweden) og Isabella Krzan (Poland).AP Photo/Bullit Marquez
På forsiden
På forsiden: Christina Waage fikk mye medieomtale. Her er hun avbildet på forsiden av The Philippine Star, som er en av de største avisene i Filippinene.
86 deltakere
86 deltakere: Her er Christina Waage sammen med fem av de andre deltakerne i Miss Universe. (Foto: Miss Universe)
Bikini
Bikini: Deltakerne viste seg fram i flere kostymer, blant annet bikini.
Oppdrag
Oppdrag: Her er Christina (t.v.) på oppdrag for Miss Universe sammen med fire andre deltakere. Privat foto

Det er bare så vidt at Christina Waage har klart å lande etter Miss Universe-finalen i Filippinene. Selv om Frankrike stakk av med seieren, fikk Norge mye oppmerksomhet.

Tommy Simon Norum

miss Universe

- Det er vanskelig å uttrykke alle følelser og inntrykk etter finalen. Norge fikk vanvittig mye oppmerksomhet og var en stor forhåndsfavoritt. Jeg har nesten ikke landet etter at jeg kom hjem, forteller Christina Waage, som i juli 2016 ble kåret til hele Norges Miss Norway.

En del av premien var deltakelse i Miss Universe-finalen i Manila, Filippinene, som ble 14 svært hektiske og innholdsrike dager. Deltakere fra 86 land konkurrerte i januar om å bli Miss Universe, der vinneren det neste året får bo i en leilighet i New York, og skal dra rundt på forskjellige oppdrag rundt om i hele verden.

We love you, Christina

Siden Christina meldte seg på Miss Norway i 2015, har den blonde 21-åringen fra Auli stadig vunnet publikum og vokst på oppgavene. Da hun ankom Miss Universe-finalen i Filippinene 14. januar, startet sirkuset allerede på flyplassen der hun hørte fansen hyle utenfor flyet, og hun ble møtt av TV-team, radiostasjoner og fotografer.

- Jeg og Miss Nederland kom likt til flyplassen. Publikum viste eksakt når hvert land kom, sier Christina, som ble tatt imot av en stor fanskare med gaver og blomster, som i tillegg skrek «We love you, Christina!» og «Queen Elsa!»

- Fansen døpte meg til Queen Elsa fordi de mente at jeg liknet på hovedkarakteren i Disney-filmen Frozen, forteller Christina.

På topp til alle tider

De 14 dagene i Filippinene ble ikke noe ferieopphold for deltakerne, som ble delt opp i grupper på fem og fem og hadde egne sikkerhetsvakter rundt seg hele døgnet.

- Det var ganske tøft, og man måtte være på topp til alle tider. Jeg følte meg som en kjendis på turné, og ante ikke at det var så stort, forteller Christina.

Finalen ble avholdt på Mall of Asia Arena, og deltakerne bodde på hotell like i nærheten.

- Vi ble delt inn i tilfeldige grupper, og jeg kom på rom med med Ida Omvar som er Miss Sverige. Vi ble som Knoll og Tott, sier Christina.

Hun var også en av ni deltakere som fikk bli med på det filippinske TV-showet Wowowin.

Møtte presidenten

Blant oppgavene under oppholdet i Manila ble det forskjellige sponsoroppdrag, fotoseanser og mye prøving av klær og kostymer. Deltakerne fikk også møte Filippinenes president, Rodrigo Duterte.

- Presidentmøtet var veldig spesielt. Alle de 86 missene reiste til presidentboligen, og vi hadde egne vakter hele vegen. Bussene kjørte inn en bakveg der det sto stilt opp soldater. Presidenthuset var veldig flott og hadde et eget særpreg som var inspirert av filippinsk kultur. Det var utrolig fint der, forteller Christina.

Inne hos presidenten fikk deltakerne servert brønsj, før de en og en fikk møte presidenten.

- Etterpå sto vi på rekke og rad på scenen sammen med presidenten, og alt var veldig planlagt. Alle fikk også en gave av presidenten, som var en veskeholder med en personlig hilsen gravert på et emblem, forteller Christina.

Godt forarbeid

Christina fikk delta på nesten alle oppdrag og var ofte i media, og forteller at det ble sett an hvor stor gruppe fans deltakerne nådde ut til, og hvor godt de presenterte seg selv og sitt eget land. Christina ble en av fem deltakere som ble plukket ut til en fotoseanse for selve Miss Universe-merket.

- Det var mange av jentene som dessverre ikke fikk være med, fordi noen av dem hadde upassende eller lite flatterende bilder av seg selv ute på nett. Sponsorene ville rett og slett ikke assosiere seg med disse jentene, sier Christina, og forteller at dette ble en pekepinn på hvor viktig det er å tenke over hvilke signaler man sender ut gjennom sosiale plattformer.

Kjempet om topplassering

Rett før finaledagen fikk deltakerne vite at det kun ville bli topp 12 i finalen, selv om det tidligere har vært topp 15 eller topp 20. Dette gjorde at konkurransen ble veldig tilspisset.

- Jeg er veldig fornøyd med resultatet selv om vi ikke nådde topp 12 i år. Norge fikk stor publisitet verden rundt, og vi var en storfavoritt blant 86 deltakere. Det har virkelig vært en fantastisk reise, og jeg er veldig takknemlig for alle heiarop fra familie, kjæreste, venner, kollegaer, sponsorer, organisasjonen Miss Norge, kjente, ukjente og selvfølgelig fra Raumnes, sier Christina, som ble lagt godt merke til i konkurransen.

- Det var moro å kjempe om en topplassering for Norge. Mange av deltakerne har viet hele livet sitt til dette, sier Christina.

Miss Universe 2016 ble Miss Franrike, Iris Mittenaere. Andreplassen ble Raquel Pélissier (Miss Haiti), og tredjeplassen ble Andrea Tovar (Miss Colombia).

- Jeg har et veldig stort konkurranseinstinkt, og liker dårlig å tape. Men jeg forsto tidlig, til og med før jeg dro til Manila, at dette er en konkurranse i verdensklasse, sier Christina.

Miss World

Selv om Christina nå er tilbake i hverdagen som sykepleierstudent i Ålesund, og må gi Miss Norway-kronen videre i juli, blir hun fortsatt en sentral person i Misse-verdenen.

- Organisasjonen har spurt om jeg vil representere Norge i Miss World, som tilsvarer et VM. I tillegg har jeg fått lov til å jobbe i organisasjonen som coach og kostymesjef, der jeg skal ha ansvar for sponsorer og alt som de nye norske deltakere skal ha på seg i den norske finalen og i Miss Universe, sier Christina, som framover får både praksisplass, vanlig jobb, jobben i Miss Norway-organisasjonen og studiene ved NTNU i Ålesund å ta seg av.

- Jeg liker å ha mye å gjøre. Jobben i organisasjonen blir også å være frontfigur for Miss Norway, og å være med på å gi innspill fra mine erfaringer etter Miss Universe, sier Christina.

Takker lokalavisen

Etter at Christina kom hjem fra Filippinene ble det en liten kunstpause fra Miss Norway, som siden har holdt en lavere profil. Hun forteller at flere aviser har ønsket et intervju, men at hun prioriterer lokalavisen først.

- Jeg er takknemlig for samarbeidet med Raumnes. Lokalavisen min har vært der helt fra første stund, og hjulpet meg veldig på vegen, avslutter Christina.