annonse

Samler seg om én mobil betalingsløsning

God løsning
God løsning: Adm. dir. i Sparebanken Hedmark, Richard Heiberg, slår fast at samarbeidet om Vipps blir en god løsning.

Sparebanken Hedmark og Aurskog Sparebank er med i samarbeidet om den mobile betalingsløsningen Vipps. Begge har avdelingskontor i Nes.

Jan Erik Hæhre

- Vi har opplevd et marked der stadig flere aktører kappes om å lansere egne løsninger for mobil betaling. For mange er dette forvirrende, enten man skal betale eller ta i mot betaling, sier Richard Heiberg, administrerende direktør i Sparebanken Hedmark.

Banken, som har avdelingskontor på Årnes, har satset på mCASH, men har nå gått sammen med over 100 andre banker i Norge i en felles banksatsing på mobilløsningen Vipps.

- Vår satsing på mCASH har tatt en solid posisjon på kort tid, men det beste for kundene er at bankene kommer fram til én løsning gjennom en sterk og tydelig leverandør. Derfor går norske banker sammen om å lage én felles mobil lommebok for alle norske banker, sier Heiberg, som legger til at han mener dette er den beste løsningenfor såvel hans kunder i Sparebanken Hedmark som for alle norske bankkunder.

- mCASH vil leve inntil det nye og forbedrede produktet er klart, sier Heiberg.

Mandag kom altså en pressemelding fra DNB, SpareBank1-alliansen, Eika Alliansen der Aurskog Sparebank er med, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker om at over 100 banker slår seg sammen og satser på Vipps som en felles løsning. Vipps skilles ut fra DNB og blir et eget selskap, med konsernsjef Rune Bjerke i DNB som styreleder i Vipps.

Flere av bankene peker i pressemeldingen på at det er forvirrende for kundene at bankene har hver sin løsning. Nå satser de på en og samme løsning, som skal gjøre hverdagen enklere for bankkundene. De lover at Vipps skal være tilgjengelig langt flere steder enn det har vært til nå.