annonse

Så på Mjøstårnet, boligsosiale tiltak, kunnskapspark og stupetårn i Hamar

Mjøstårnet
Mjøstårnet: Mjøstårnet blir inntil videre verdens høyeste trehus, og ligger mellom E6 og Mjøsa utenfor Brumunddal. Mjøstårnet blir et landemerke, og Nes-politikerne og administrasjonen fikk historien om det unike bygget. Alle (Foto: Jan Erik Hæhre)
Nyttig
Nyttig: Kjell jevne (t.h.), nesbu med røttene i Ringsaker, i prat med Magnus Svorstøl Lie (t.v.) og Leif Atle Viken i Vi Invest i Brumunddal. (Foto: Jan Erik Hæhre)
Koigen
Koigen: Formannskapet tittet blant annet på det berømte stupetårnet på Hamar. (Foto: Jan Erik Hæhre)
Studietur

Verdens høyeste trehus og landets dyreste stupetårn ble besøk da formannskapet var på studietur til Hedmark onsdag.

Jan Erik Hæhre

– Turen svarte til forventningene, og vel så det, sa Kjell Jevne. Høyres gruppeleder i Nes er selv fra Ringsaker, og hadde ideen til turen til hans gamle hjemtrakter.

– Det er en råd tråd, og en langsiktighet i det de gjør. Det er absolutt nødvendige når det er snakk om store utbygginger, sa Jevne etter turen.

Han er spesielt opptatt av dette med næringsutvikling.

– Jeg hadde forventninger til det, og disse ble også innfridd, slår han fast.

Ringsaker er en vekstkommune, og har passert 34 000 innbyggere. Det skjer utrolig mye i kommunen. Neste år er Mjøstårnet ferdig, og det blir verdens høyeste trebygning på drøye 80 meter. Det skjer også mye annet spennende, og en stor kjede som Ikea åpnet sør i kommunen for få år siden.

– Da de meldte sin interesse, ble det handlet raskt, sier Jevne, og peker på at slike, store etableringer gir ringvirkninger.

– Det har ført til vekst i området der Ikea ligger, sier han.

Mulig å adoptere

Han slår fast at mye av det Ringsaker gjør, er mulig å adoptere også i Nes på Romerike.

Samtidig har Ringsaker sagt ja takk til alt, og bekreftet at kommunen er på verstinglista når det gjelder nedbygging av dyrket mark.

Ordfører Grete Sjøli konstaterte at turen var interessant, med et variert program.

– Vi fikk både gode tips og felles inspirasjon som vi tar med oss inn i jobben med kommunedelplan Årnes, sier Sjøli.

– Bare halve formannskapet var med, selv om alle partier var representert. Er det et problem?

– Nei, det passer ikke for alle, og jeg regner jo med at de som var med tar sine tips med inn i sine grupper, sier Sjøli.

Servicesjef Roger Nilssen i Ringsaker fortalte Nes-politikerne om boligsosialt arbeid i kommunen. Ringsaker lykkes, mye takket være samarbeid med private utbyggere.

– Samarbeid med private og bruk av tilvisningsavtaler er en suksess for oss, sa Nilssen, som konstaterte at utleiemarkedet for boliger blir viktigere i årene som kommer.

– I løpet av fem år har vi fått en vekst på rundt 100 boliger for utleie i kommunen. Det skyldes i all hovedsak tilvisningsboliger, sa Nilssen.

– Mange gode ideer

– Her fikk vi mange gode ideer, sa Nes-ordfører Sjøli til Nilssen.

Nes Ap er imidlertid ikke kjent som et parti som er glade i private aktører. Sjøli svarer på dette etter turen.

– Tjenestene våre vil vi eie og drifte sjøl. Men vi spiller gjerne på lag med de private der det er hensiktsmessig. Det vi ikke ønsker er OPS (offentlig privat samarbeid, red.anm.).

Servicesjef Nilssen kunne dessuten informere Nes-politikerne om at det er byene som vokser, også i Ringsaker. Folk vil til Brumunddal og Moelv.

– Både ungdom, eldre og flyktninger vil bo sentralt, slo Nilssen fast.

Formannskapet startet imidlertid ved Mjøsas bredd der verdens høyeste trehus bygges. Mjøstårnet blir et landemerke med sine 18 etasjer. Ivar Sundet fra Moelven limtre informerte om prosjektet.

Deretter gikk turen inn i sentrum av Brumunddal. Etter Brumunddal ventet Hamar og Hedmark Kunnskapspark, der tema var næringsutvikling basert på landbruket os skogen, før turen ble avsluttet på Koigen, et friområde i Hamar mellom Mjøsa og jernbanen. Der fikk politikerne se det berømte stupetårnet, og andre attraksjoner som trekker folk til friområdet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.