annonse

Russetoget gjennom Årnes, får skryt av politiet

Feiret
Feiret: Russen feiret 13-års fullført skolegang med russetog gjennom Årnes sentrum. Solveig Togstad (f.v.), Marte Haugen, Caroline Vannebo, Silje Eide, Katharina Wahlman og Ava Khodadadi fra Nes videregående skole. (Foto: Harald Eigum)

Russen feiret 17. mai på tradisjonelt vis med russetog gjennom bygdesenteret. Sentrumsgatene var fulle av folk.

Thomas Frigård

Årnes

Som vanlig startet russen sitt russetog ved Nes videregående og gikk innom Runni og videre ned mot Årnes sentrum. Sentrumsgatene var som vanlig fulle av folk som ville få med seg toget, og russen skuffet ikke i år heller. De feiret stort sett med stil gjennom sentrumsgatene, og de hadde også med seg noen tydelige beskjeder til befolkningen og politikerne.

Dårlige veger

Tydeligvis er russen ikke så imponert over vegstandarden i bygda.

«Vegene i Nes er så dårlige. Anbefaling. Bruk tau for å ikke falle ned i sprekkene».

Politikernes ego ble også tatt opp i plakatene russen bar med seg. Om de mener politikerne har høy eller lavt ego, er imidlertid ikke lett å avgjøre.

«Politikernes ego er på høyde med stupebrettene i Nes Svømmehall».

Esval var tema

Virksomheten på Esval har i en årrekke vært tema i spaltene i Raumnes, og dette tema har også ofte blitt tatt opp av russen. Esval fikk også i år noen stikk fra ungdommen.

«Ny Esval. I dag lukter jeg like dritt som deg».

Dårlig lyd

I forkant av 17. mai varslet russen at de hadde trøbbel med å få på plass et godt lydanlegg til russetalene, og det ble pekt på at kommunen forlangte 10 000 kroner for å leie et anlegg av dem. Russen valgte å bruke megafon i sine taler, og lyden ble spak. Det var vanskelig å høre hva som ble sagt, og mange fikk ikke med seg innholdet i talene. Flere tilskuere slet med å høre hva som ble sagt.

Fin feiring

Russefeiringen foregikk for øvrig stort sett i sømmelige former, og politiet skryter av årets russ.

- Russefeiringen har gått veldig bra, og årets russekull har vært veldig flinke. De har holdt feiringen innenfor gode rammer, og de har tatt ansvar og ryddet godt etter seg. Også under russetoget tok de henstillingene fra politiet på en god måte. Det er veldig bra, sier politiførstebetjent Gunnar Foseid.

I lørdagens Raumnes kommer flere bilder av årets russetog.

De har holdt feiringen innenfor gode rammer, og de har tatt ansvar og ryddet godt etter seg.

Gunnar Foseid, politiet

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.