annonse

Rød gård er solgt til en skipsmegler

Solgt
Solgt: Det er nå kjent at skipsmegler Jonas Foyn-Bruun har kjøpt Rød gård. Den opprinnelige prisantydningen var 28,9 millioner, men ble redusert til 26,5 millioner. (Foto: Ketil Koppang Landbruks- og næringsmegling AS)

Rød gård er solgt til skipsmegler Jonas Foyn-Bruun. De nye eierne har store planer for eiendommen.

Tommy Simon Norum

Vormsund

- Praktgården ved Vormsund fra 1854 med flere bygninger og 1.000 mål jord og skog ble solgt i februar etter å ha ligget ute for salg siden juni i fjor, skriver Romerikes Blad på sine hjemmesider, som også opplyser om at det er skipsmegler Jonas Foyn-Bruun som har kjøpt gården av Georg Stang.

- 33-åringen jobber som skipsmegler i Fearnley Shipping, som har kontorer over store deler av verden, skriver Romerikes Blad videre.

Har planer for gården

Ifølge avisen kommer Foyn-Bruun opprinnelig fra Tønsberg, men er bosatt i Oslo med kone og barn. Overtakelsen av Rød gård vil skje i juli/august, og de nye eierne har store planer for gården.

- Ja, de er innstilt på å begynne som bønder og drive og utvikle eiendommen videre. Det kunne ikke blitt bedre enn dette, har Ketil Koppang i Koppang landbruks- og næringsmegling AS uttalt til rb.no.

Hovedhuset på Rød gård har et primærrom på 472 kvadratmeter, sju soverom, fire bad og 717 kvadratmeter i bruttoareal. Den opprinnelige prisantydningen var 28,9 millioner, men prisen ble redusert til 26,5 millioner. Kjøpesummen er imidlertid ukjent.