annonse

Ringstad Bygg blant kjedens beste arbeidsplasser

Godt miljø
Godt miljø: Fredrik Ringstad, daglig leder, Joakim Andersen, formann, Fredrik Aaserud Westvang, formann, Fredrik Høiby, lærling, og Tore Ringstad, faglig leder, jubler over pallplass i konkurransen om det beste arbeidsmiljøet i Norgeshus. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

Samtlige ansatte i Ringstad Bygg synes byggefirmaet er et flott sted å arbeide. Det ga pallplass da Norgeshus kåret kjedens beste arbeids- plass.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Årnes

God takhøyde og rom for å stille de rareste spørsmål, ungdommelig og sosialt miljø, flatt hierarki, yrkesstolthet, mye ansvar på den enkelte arbeidstaker og stor vekt på å utføre et faglig godt arbeid. Dette tror daglig leder Fredrik Ringstad er noe av forklaringen på hvorfor byggefirmaet på Årnes scorer høyt i en medarbeiderundersøkelse blant alle de 104 Norgeshus-leverandørene. Under Norgeshus-kongressen forrige helg ble beste arbeidsplass kåret med prisoverrekkelse, og Ringstad Bygg ble nominert som en av de tre beste.

Moro å være nominert

- Vi nådde ikke helt opp, men er kjempefornøyd med dette, og vi er stolte over å være nominert, sier Ringstad, som også tror bedriftens sterke fokus på lokal forankring slår positivt ut for trivselen blant medarbeiderne.

Norgeshus har totalt rundt 1500 ansatte, og den digitale medarbeiderundersøkelsen «A great place to work» er sendt ut til samtlige av dem. Blant de 11 ansatte i Årnes-bedriften svarer alle at Norgeshus Ringstad Bygg er et flott sted å arbeide.

- Her er det snille sjefer og hyggelige medarbeidere, sier formann Fredrik Aaserud Westvang og får støtte av lærling Fredrik Høiby.

- Lærlinger har vi tatt imot i alle år. Totalt har vi utdannet 22 tømrere, og vi føler at vi har tatt et ansvar i så måte, sier Ringstad.

Lokal forankring

Han opplyser at alle ansatte bor eller har forankring til Nes, og snittalderen i bedriften er på rundt 30 år.

- Yrkesstoltheten er høy, og de som er ute på byggeplassene har mye ansvar. Det er viktig å føle at det man leverer fra seg er bra, sier Ringstad.

Han opplyser at bedriften har kjøpt det gamle Jeka-bygget på Droggetoppen og at det snart er klart for innflytting. For lesere som drar kjensel på huset på bildet, kan det opplyses at dette er av samme type som brukes i TV2-konkurransen «Huset», der deltakerne innreder hvert sitt hus på Mogreina. Ringstad Bygg har satt opp et tilsvarende hus på Fjellfoten.