annonse

Regionreform gir navneforvirring

Spør
Spør: Sverre Myrli spør om konsekvensene av at det nå blir to kommuner med samme navn i Viken fylke. (Foto: Jan Erik Hæhre)

Når det nye Viken fylke ser dagens lys i 2020, vil to av kommunene hete Nes. Sverre Myrli spør i Stortinget om dette er vurdert av departementet.

Jan Erik Hæhre

– Har departementet vurdert dette, og hvordan tenkes dette løst rent praktisk, spør nesbuen som sitter på Stortinget for Akershus Ap.

Raumnes mener: 

 Bakgrunnen er selvsagt det nye storfylket Viken, som skal bestå av de tre fylkene Østfold, Akershus og Buskerud.

– I dag finnes Nes kommune både i Akershus og i Buskerud, ofte omtalt som «Nes i Akershus» og «Nes i Buskerud» for å unngå misforståelser, påpeker Sverre Myrli.

Han stiller sitt spørsmål til skriftlig besvarelse fra kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Myrli peker på at det finnes flere kommuner med samme navn i Norge, men inntil nå er det ingen i samme fylke.

Reformen vil altså endre dette ved at to Nes-kommuner blir liggende i Viken fylke fra 1. januar 2020. Prosessen er godt i gang, og en fellesnemnd for Viken fylkeskommune hadde sitt tredje møte for en måned siden. Da ble vegen videre lagt for byggingen av den nye fylkeskommunen.

Det er blant annet opprettet seks politiske arbeidsgrupper som skal jobbe med blant annet mål og visjon, styringsform og organisering og samfunnsutviklerrollen. Det er ni til tolv politikere i hver av disse gruppene.

Det skal også opprettes et prosjektkontor for denne fylkessammenslåingen.

janerik@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.