annonse

Rafting og topptur i ferien

Adrenalingaranti
Adrenalingaranti: Ungdomslos Thomas Håkonsen og utekontaktene Øyvind Kjøllestad og Trond Solvang inviterer til spektakulære og fartsfylte ferieopplevelser. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

For den nette sum av 250 kroner kan ungdom i Nes få ferieminner for livet.

Lisbet Bekkeli Amundsen

fritid

Utekontaktene i Nes vil ha med seg ungdom på friluftsopplevelser i sommer. Ungdom fra 15 til 17 år inviteres med på en tredagerstur som inkluderer fottur til toppen av Besseggen, overnatting i lavvo og rafting i Sjoa. I tillegg arrangeres aktivitetsdager og camp i kommunens egen aktivitetsleir på Flolangen.

- Det har vært etterspørsel etter tilbud rett etter at skoleferien har startet. Da er det mange foreldre som ikke har ferie ennå, og det er heller ikke alle familier som reiser på ferie, sier ungdomslos Thomas Håkonsen.

Låner ut utstyr

Sammen med utekontaktene inviterer han ungdom fra 15 til 17 år med på denne turen. Takket være nasjonale tilskuddsmidler kan egenandelen settes til kun 250 kroner. Utstyr kan lånes fra kommunens utstyrssentral.

- På denne turen får man mulighet til å teste ut noe helt nytt og ikke minst teste sine egne grenser. Man får se og oppleve Norge på en annen måte, og ikke minst legger vi stor vekt på det sosiale, sier utekontakt Trond Solvang.

Han forteller at turen til toppen av Besseggen er spektakulær med bratte fjelsider og smale stier. Rafting i Sjoa er en 16 kilometer lang tur med padling ned strykene i elva. Det garanteres herlige opplevelser, og deltakerne vil føle adrenalinet bruse.

Avreise er 26. juni og hjemkomst er 28. juni. Påmeldingsfrist er 10. juni, og påmelding skjer ved Nes bibliotek. Under Årnesdagene skal utekontaktene og avdeling fritid og forebygging i Nes kommune ha stand for å informere om avdelingen. Da ønskes foreldre og unge velkommen til en prat.

Lokale opplevelser

I tillegg til Besseggen og Sjoa-turen inviteres det til lokale tilbud ved Flolangen. 29. juni er det paintball-dag for elever som skal starte i 8. klasse til og med 17 år, og 30. juni har elever som skal begynne i 6. klasse og ungdom opp til 17 år mulighet til å prøve seg på luftige svev over Flolangen mens de henger i zip-line og stand up paddleboard (SUP).

Den siste sommerferieuka inviteres det til Camp Flolangen med en rekke ulike friluftsaktiviteter på programmet.

- Det er mulig for unge i Nes å oppleve noe i løpet av ferien. Vi oppfordrer foreldre til å snakke med sine unge om de forskjellige tilbudene, sier Håkonsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.