annonse

R&Å IL sparte betydelig beløp på å gi bort kunstgresset

Byttes ut i disse dager
Byttes ut i disse dager: Kunstgresset på Årnes inneholder små gummikuler, såkalt gummigranulat. (Foto: John Arne Paulsen)
Fant nye eiere
Fant nye eiere: Kunstgresset på Årnes stadion tas av de nærmeste dagene. Her er Robin Rognerud (i blått og hvitt) i aksjon for R&Ås A-lag. Idrettslaget har avtalt at tre nye eiere overtar dagens matte. Begge (Foto: John Arne Paulsen)

Kunstgresset til R&Å IL blir nå overtatt av en paintballklubb og to mindre idrettslag.

John Arne Paulsen

ÅRNES STADION

Raumnes & Årnes IL skal bytte ut kunstgressflaten på Årnes Stadion. Det arbeidet er for øvrig planlagt igangsatt i inneværende uke. Den rundt fem dekar store, gamle kunstgressflaten med gummigranulat (de små, sorte knortene) ble forleden tilbudt gratis til de som var interessert i å hente det. Responsen uteble ikke.

Vinn-vinn

- Jeg vil ikke ut med navn, men en paintballklubb og to mindre idrettslag ville ha det brukte gresset. Vi har gjort avtale med dem om at de skal hente det med heisekran og lastebil, sier Håkon Flisen, medlem i R&Å ILs hovedstyre.

R&Å IL sparer en god slump penger på å slippe å levere dette kunstgresset som spesialavfall.

- Ja, vi sparer penger, og samtidig er det jo mange idrettslag som ikke har økonomi til å kjøpe nytt som kan overta det. Litt av tanken var at noen kanskje ville lage ballbingedekke og sånt av dette. Her har vi endt opp med en vinn-vinn-situasjon. De som overtar dette sparer jo veldig mye penger. Et nytt dekke til en kunstgressbane koster jo flere millioner kroner, sier Flisen.

Sparer betydelig beløp

- Det hevdes at det koster inntil 350 000 kroner å destruere et kunstgressdekke med gummigranulat til en 11'er-bane?

- For oss dreier det seg ikke om så mye. Det jeg kan si er at vi sparer et betydelig beløp på å gi det bort til gjenbruk, sier Flisen.

Han forteller at paintballklubben skal ha tre dekar mens de to mindre idrettslagene deler på resten.

- De som har fått gresset er klar over at det er godt brukt. Paintballklubben sier at for dem er det jo ikke så vesentlig om kunstgresset er slitt eller ikke, for hensikten for dem er kun å få en ryddig underlag, slik at de slipper for eksempel å ligge på grus og gjørme, sier Flisen.

Det gamle gresset skal fjernes i disse dager. R&Å IL har engasjert et firma til å gjøre jobben. Arbeidet med å legge nytt kunstgress skjer fortløpende.

- Dette er veldig positivt. Hele kunstgresset skal etter planen tas av i inneværende uke. Alt det vi kan gjøre for å spare idrettslaget for penger, tilsier jo at det blir mindre press på dugnadssiden, fastslår Flisen.

Les mer i dagens abonnementsutgave av Raumnes.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.