annonse

Populær skogsleir for de yngste

Fullsatt
Fullsatt: Familiens hus hadde satt et tak på 40 deltakere. (Foto: )
TESTER VANNET
TESTER VANNET: Kimi Marcon tester vannet sammen med mamma Iselin Bålerud, mens Kristin Sivertsen leker i bakgrunnen. Alle (Foto: Harald Eigum)
Endelig camp
Endelig camp: Kimi Marcon (tre år), Kristin Sivertsen (to og et halvt år) og tre år gamle Conrad Herbst gledet seg veldig til kvelden. (Foto: )
POPULÆR BRYGGE
POPULÆR BRYGGE: Brygga på Flolangen ble flittig brukt under campen. (Foto: )
LEIRINFORMASJON
LEIRINFORMASJON: Mona K. Åsberg instruerer de 40 på campen om regler og ikke minst ildforbudet. (Foto: )

Årets skogscamp for de yngste ble en suksess med 40 små og store deltakere.

  • Harald Eigum

I helgen inviterte Familiens hus i Nes kommune til Flolangen skogscamp og gratis leir for bygdas småbarnsfamilier. 40 små og store inntok campen for felles hygge, og de lærte hverandre godt å kjenne.

Kommunen, med Familiens hus i spissen og i samarbeid med frivillige organisasjoner, arrangerte denne leiren for tredje år på rad, så dette er i ferd med å bli en god tradisjon.

– Interessen har vært kjempestor i år. Her gjaldt rett og slett prinsippet om at det var førstemann til mølla som fikk være med, sier Mona K. Åsberg ved Familiens hus.

TESTER VANNET
TESTER VANNET: Kimi Marcon tester vannet sammen med mamma Iselin Bålerud, mens Kristin Sivertsen leker i bakgrunnen. Alle Foto: Harald Eigum

Ildforbud

Det er knusktørt i skogen etter den lange heteperioden uten nedbør.

– Vi har jo hatt en rekordtørr sommer i år, så det at vi lovte bålkos ved annonseringen, har vi dessverre måtte gå tilbake på i år. Her er det totalt ild-forbud, og selv om vi venter mye mygg her i kveld, er det heller ikke tillatt med en liten myggspiral engang, fastslo Åsberg fredag kveld.

Hun retter en stor takk til Sanitetsforeningen.

– De har sponset oss med mat, og den skal vi få tilberedt, ild eller ikke, la Åsberg til.

Endelig camp
Endelig camp: Kimi Marcon (tre år), Kristin Sivertsen (to og et halvt år) og tre år gamle Conrad Herbst gledet seg veldig til kvelden. Foto:

Kjempespennende

To og et halvt år gamle Kristin Sivertsen var på camp i helgen. Hun var også med i fjor.

– Jeg gleder meg veldig til det blir tid til mat, og jeg synes det er kjempespennende å være med mamma for å sove i telt, sier hun, mens hun stadig maser om å gå ned til vannet for å teste ut badetemperaturen.

Bra tiltak fra kommunen

LEIRINFORMASJON
LEIRINFORMASJON: Mona K. Åsberg instruerer de 40 på campen om regler og ikke minst ildforbudet. Foto:

– Dette er et veldig bra tiltak fra kommunene, sier mamma Eva Sivertsen. Dette er et lavterskeltilbud som ikke koster noe, og når været er slik det er, og plassen er så flott som den er, blir dette garantert en suksess, avslutter Sivertsen.

Også tre år gamle Kimi Marcon og mamma Iselin Bålerud koste seg på leir.

– Kimi har gledet seg kjempemye til dette lenge. Så vi får bare håpe at det ikke blir altfor mye mygg her i kveld. Været skal det i hvert fall ikke stå på. Dette er jo aldeles perfekt for en leir som dette, sa Bålerud fredag kveld.

redaksjon@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.