annonse

Politikerne ga kommunalsjefen refs i formannskapsmøtet

Til angrep
Til angrep: Kommunalsjef Arild Skogholt angrep styret og ledelsen i Esval Miljøpark, Raumnes og enkeltutsagn i formannskapet i sitt innlegg. Rådmann Johnny Pedersen til høyre, styreleder Hogne Røisheim og daglig leder Jonny Eriksen i Esval Miljøpark sitter til venstre. Begge (Foto: Jan Erik Hæhre)
Klar tale
Klar tale: Tone Rønoldtangen (Ap) var klar i sin tale når det gjelder Skogholts opptreden i møtet tirsdag.

Uverdig og pinlig seanse var blant begrepene politikerne brukte etter at kommunalsjef Arild Skogholt gikk til kraftig motangrep tirsdag i saken om jordrenseanlegget.

Jan Erik Hæhre

- Dette er en pinlig seanse, å gå til angrep på Esval-styret i et formannskapsmøte på denne måten, sa Tone Rønoldtangen (Ap), som undret seg på forholdet mellom rådmann og Esval-styret.

- Det er vi som politikere som eier Esval. Rådmannen skal legge fram saker, og være en rådgiver for oss politikere slik at vi får best mulig inntrykk av sakene, sa Rønoldtangen videre. Hun slo fast at Esval-styret og rådmannen er totalt uenige.

- Da sitter vi som politikere i skvis mellom de to, sa hun.

- Hold dere til fakta

Rønoldtangen avsluttet med følgende melding:

- Hold dere til fakta, ikke skittkasting. Det er uverdig.

Flere politikere reagerte.

- Dere drar bare krangelen videre, sa Kjell Jevne (H) med henvisning til formannskapets tydelige bestilling.

- Dette er uverdig, sa Jevne.

- Jeg hadde lyst til å gå ut, men måtte bli sittende. Det er ikke verdig det vi har vært med på nå, sa Rune Tranum (Ap).

- Nå må jeg overta, og senke temperaturen. Det er min jobb, konstaterte rådmann Johnny Pedersen.

Angrep styret

Skogholt angrep først og fremst styreleder Hogne Røisheim og daglig leder Jonny Eriksen i Esval Miljøpark, men satte i tillegg inn et saftig angrep mot lokalavisa. Skogholt beskrev omtalene i Raumnes nærmest som en krigserklæring.

- Så til saken i dagens avis (tirsdag 4. april, red. anm.), siden Jan Erik er her, hvilke fonter og bilder skal Raumnes bruke når 3. verdenskrig kommer? Da får de ikke plass på siden, tror jeg, sa Skogholt.

Før han angrep Raumnes, gjennomgikk Skogholt saken slik han så den. Han henviste til et møte der rådmann Johnny Pedersen og Skogholt møtte Røisheim og Eriksen forrige mandag.

- Det var et oppklaringsmøte der vi ble enige om hva som gjaldt og ikke gjaldt, sa Skogholt til formannskapets politikere.

Så ble Røisheim og Eriksen omtalt i lørdagens Raumnes.

- Forkastelig av styret

- I lørdagens Raumnes uttaler de at rådmannen ikke forstår hva han driver med. Det er forkastelig av Esval og styret å gå ut på den måten, når vi ble enige på møtet forrige mandag, sa kommunalsjefen.

- Det virker nesten som en strategi, om rådmannen tar feil nå, tar han feil hele tiden, sa Skogholt.

Angrep formannskapet

Skogholt angrep også utsagn i siste formannskapsmøte om langvarig samarbeidspartner Lindum.

- Man får inntrykk av at Lindum har snytt oss for store inntekter. Da har i såfall ikke styret på Esval gjort jobben når det gjelder å forhandle priser, sa Skogholt.

- Her må du være mer tydelig. Hvor får du dette fra, spurte ordfører Grete Sjøli (Ap).

Skogholt henviste til utsagn fra Venstres Åse Birgitte Skjærli.

- Det er dumt og vondt å hørenoen snakke så negativt om en samarbeidspartner vi har hatt så jævla stor glede av over så lang tid, sa Skogholt.

- Det jeg sa, var at Lindum i en epost framstiller seg selv som om de har gjort alt dette tilnærmet gratis. Det har de ikke, det har tatt seg godt betalt. Som alle andre ville gjort, påpekte Skjærli.

Svarer på kritikken

Raumnes-redaktør Fred C. Gjestad svarer dette på kritikken fra Skogholt:

- En av de viktigste oppgavene for en lokalavis er å følge opp offentlig forvaltning. Det har vi gjort i denne saken. Vi har fulgt vanlige metoder for å innhente informasjon og vi har lagt vekt på å følge presseetikken.

- Hva med bruk av fonter og størrelse på bilder?

- I Esval-saken har vi brukt akkurat de samme fonter og bildestørrelser som vi bruker i andre artikler i avisen. Mener kommunalsjefen at vi har gjort presseetiske brudd ønsker vi å se nærmere på dette, sier Gjestad som også understreker at alle som mener at lokalavisen har brutt presseetikken har mulighet til å melde saken inn for Pressens Faglige Utvalg.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.