annonse

Peer Gynt forestilling for deg som hater Ibsen

Peer møter Peer
Peer møter Peer: Her blir hovedrolleinnehaverne Caroline Scharning Aaserud og Magnus Rotnes Kristoffersen enige om at Magnus skal spille Peer Gynt etter pausen. Alle (Foto: Tommy Simon Norum)
Møter trollet
Møter trollet: Da det viser seg at faren til jenta Peer Gynt skal gifte seg med er et troll, får Peer kalde føtter. Peer Gynt spilles av Caroline Scharning Aaserud, mens trollkongen spilles av Magnus Rotnes Kristoffersen.
Rir på grisen
Rir på grisen: Her skal gifteklare Peer Gynt, spilt av Caroline Scharning Aaserud, ri innover fjellet på en gris.
Mannen med ljåen
Mannen med ljåen: Her får en eldre Peer Gynt, spilt av Magnus Rotnes Kristoffersen, gode råd av mannen med ljåen, spilt av Magnus Lundsæther.
Duett
Duett: Her synger Solveig (Lene Kulsrud) og Peer Gynt (Magnus Rotnes Kristoffersen) duett, etter at de har funnet sammen igjen etter mange år. Bak dem står resten av teatergruppa.

Teatergruppa til Nes revy- og amatørteater hadde i kveld premiere på "Peer!", som er en lettbeint og humoristisk versjon av Henriks Ibsens Peer Gynt.

Tommy Simon Norum

nes kulturhus

- Vi oppfordrer folk til å komme. Her er det mye humor og en fjasete versjon av Peer Gynt, sier Magnus Rotnes Kristoffersen, leder i teatergruppa og hovedrolleinnehaver sammen med Caroline Scharning Aaserud.

I første akt spiller Scharning Aaserud en ung og eventyrlysten Peer Gynt, mens etter pausen blir Peer eldre, og Rotnes Kristoffersen tar over hovedrollen. Begge skuespillerne er like energiske og har stor spilleglede.

- I det originale stykket blir Peer eldre, så vi fant ut at det passet bra, sier Rotnes Kristoffersen.

Rollebyttet er pakket inn i et humoristisk innslag.

Vellykket premiere

Nes revy- og amatørteaters oppsetning av «Peer!» er basert på Knut Nærums tolkning av Henrik Ibsens mesterverk, Peer Gynt. I tillegg har teatergruppa også laget har en egen vri på oppsetningen.

De 13 skuespillerne i teatergruppa er mellom 14 og 29 år, og har siden august i fjor lagt ned mye jobb i det avanserte teaterstykket. I kveld gikk premieren av stabelen i Nes kulturhus.

- Premieren gikk bra og folk er fornøyde, sier Rotnes Kristoffersen.

Oppsetningen har mange roller, og en av dem er «Solveig» som spilles av Lene Kulsrud. «Solveig» forelsker seg i Peer Gynt, selv om han er selvsentrert og upålitelig. I tillegg til at rollefiguren «Solveig» skaper mye latter, løfter Kulsrud også karakteren med sin flotte sangstemme.

Flere oppsetninger

Teatergruppa spiller forestillingen både i morgen og på søndag, og håper at nesbuene finner vegen til Nes kulturhus for å få med seg en annerledes og humoristisk versjon av Peer Gynt.

Les mer og se flere bilder i tirsdagens abonnementsutgave av Raumnes.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.