annonse

Parkering med buss skapte trøbbel ved svømmehallen

Klage
Klage: Nes svømmehall har så langt tatt i mot 10 000 fornøyde badegjester. En funksjonshemmet mann på 70 år er ikke helt fornøyd med sitt besøk. (Foto: Jan Erik Hæhre)

En uenighet om parkeringen av buss eskalerte i svømmehallen. Det resulterte i trussel om politi- anmeldelse og et ødelagt sperrehinder.

Thomas Frigård

Årnes

- Jeg har arbeidet 40 år i fengselsvesenet, men har aldri opplevd slik oppførsel av verken ansatte eller insatte, skriver den 70 år gamle mannen i en klage til Nes kommune.

- Er du rasist?

En funksjonssvekket mann på 70 år klager over behandlingen han har fått i svømmehallen. I et brev til kommunen forklarer mannen at han har en benprotese og at han parkerte sin buss på de plassene som var markert som HC-plasser. Kjøretøyet hans fylte imidlertid flere parkeringsplasser, og en mannsperson kom ut fra hallen og viftet i armene forklarte ham at han ikke kunne parkere slik. Mannen skal ha vist HC-kortet sitt og trakk opp buksen for å vise fram sin protese, og 70-åringen viser til at både Oslo og Trondheim kommune aksepterer slik parkering.

- Uten å presentere seg fikk jeg en skyllebøtte av vedkommende. Jeg ba han om å roe seg og snakke litt saktere fordi jeg hadde vanskelig for å forstå hva han sa. Da ble han veldig sint og kalte meg rasist, skriver mannen.

Skulle anmelde

Mannen beskriver videre at han gikk inn i svømmehallen, og at mannen forklarte ham at han ikke hadde tilgang til badet hvis han ikke flyttet bussen. 70-åringen lyttet ikke til det mannen fra svømmehallen sa, og han forklarar at han da skal ha blitt provosert over behandlingen han fikk og at han gikk over sperrehinderet ved inngangen og inn i garderobene for å betale når han gikk ut. Selv om han var uønsket i badet begynte 70-åringen å svømme, og da skal «svømmehall-mannen» ha kommet bort til ham og forklart at han skulle anmelde ham til politiet og sørge for at bussen ble tauet bort.

- Da det var flere barn til stede lot jeg som jeg ikke hørte ham, skriver 70-åringen.

Trodde han tullet

Mannen skriver videre at på veg ut av badet dyttet «svømmehall-mannen» ham i skulderen og uttalte at han hadde ødelagt inngangsautomaten. Den uønskede badegjesten skal da ha betalt og forlatt stedet. 70-åringen har tatt kontakt med Raumnes og gitt uttrykk for at hendelsen har gått inn på ham, og at han er sjokkert over temperamentet til mannen han møtte i svømmehallen.

- Hvorfor gjorde du ikke bare som mannen sa?

- Måten han kontaktet meg på, han kom med viftende armer og kjeftet på meg med en gang jeg åpnet døra. Jeg visste ikke at han representerte hallen, og jeg trodde han tullet da han kalte meg rasist, da jeg ba ham snakke saktere. I ettertid erkjenenr jeg at det var dumt å gå inn over sperrehinderet, men jeg var både frustrert og sint over behandlingen jeg fikk, og jeg mener fortsatt at parkeringen var akseptabel, sier mannen.

Mannen 70-åringen viser til er daglig leder ved Nes Svømehall, Teis Lund Gregersen. Han uttaler at han forsøkte å få bussjåføren til å parkere et annet sted noen meter lenger unna inngangen, men lykkes ikke.

- Jeg skulle gjerne ha vært denne hendelsen foruten, men jeg hadde håpet at mannen hadde lyttet til våre instrukser. Skal vi få plass til alle kan vi ikke tillate slike parkeringer. Alle er velkommen hos oss, så det er beklagelig at han er skuffet, men jeg ser ikke hva jeg kunne gjort annerledes, sier Gregersen.

Hoppet over grinden

Personalsjef i Nes kommune, Martin Carlosn Oterholt, har svart på klagen. Her vises det først til at 70-åringen ikke hadde noen rett til å parkere bussen over tre parkeringsplasser, og deretter at han valgte å ignorerer daglig leders anmodning om å flytte bilen. Personalsjefen beskriver også at mannen med benprotese skal ha «hoppet» over sperregrinden.

- Grinden ble i dette hoppet ødelagt og vil påføre oss utgifter. Daglig leder sier han er veldig lei seg for at du oppfattet det som om han dyttet deg, når det han gjorde var å prøve å hjelpe deg fra å falle over grinda. Daglig leder beklager om du følte deg truet, det var aldri daglig leders hensikt, men han ønsket at du skulle flytte bussen, skriver Oterholt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.