annonse

Ordføreren håper næringssenteret vil gi de villeste ideer

Klippet snora
Klippet snora: Ordfører Grete Sjøli sto for den offisielle åpningen. Styreleder og initiativtaker Jan Smedstuen (t.h.) og daglig leder Terje Smith i Årnes Næringssenter sørget for å holde snora. Senteret er for øvrig på det nærmeste fullt av leietakere.Alle (Foto: Jan Erik Hæhre)
På plass
På plass: Næringssjef Olaf Dønnum i Nes kommune skal sitte i det nye næringssenteret der kommunen leier seks plasser. Tre av dem skal være til gründere.
På plass
På plass: Styreleder Jan Smedstuen konstaterer at de nå er på plass.

24 helt nye kontorplasser på toppen av Sparebankgården på Årnes er klare til bruk, og de aller fleste er allerede leid ut.

Jan Erik Hæhre

Næring

- I strategisk næringsplan har vi vedtatt å etablere et gründersenter. Nå kan vi, takket være deres initiativ, kvittere ut dette tiltaket, sa ordfører Grete Sjøli før hun klippet snora og erklærte Årnes Næringssenter for åpnet.

Sjøli henviste blant annet til at næring er ett av fem satsingsområder i kommuneplanen.

- Jeg håper det her vil bli født de villeste ideer, og at dere vil gjøre hverandre gode, sa Sjøli.

- Vi har leid ut det aller meste. Alle er ikke på plass enda, men avtalene er undertegnet, sier Terje Smith, daglig leder i Årnes Næringssenter AS.

Han forteller at de har tre-fire kontorer ledige, men de har også holdt igjen litt i påvente av at kontorlokalene skulle bli ferdige og kunne tas i bruk. I tillegg har senteret et flott møtelokale de gjerne leier ut.

Privat initiativ

- I tillegg er ett av kontorene avsatt til drop in-utleie, sier han.

Mandag var 35-40 personer på plass da snora ble klippet. Det var den offisielle markeringen av at Årnes Næringssenter var i gang. Blant de besøkende var eiere og leietakere, naboer og spesielt inviterte gjester som ordføreren og næringssjefen i kommunen.

Årnes Næringssenter er et privat initiativ. På eiersiden finner vi Aurskog Sparebank, Bedrifts-Assistanse AS, Tørn Invest AS, Breen Invest AS, Jan Martinsen Holding AS, Bråthen Eiendom AS, Nes Bygdeservice SA, Sigmund Espeland AS, Media-Ped-Service og ikke minst Nes kommune.

Gjensidig nytte

Jan Smedstuen leder styret, som for øvrig består av Pål Berg-Knutsen, Tom Hagen, Olaf Dønnum (kommunen) og Gunnar Halvorsen.

- Formålet med dette senteret har vært å etablere og leie ut kontorer til private bedrifter og offentlige tjenestefunksjoner.Vi har ønsket å etablere et næringsfellesskap til nytte for leietakere og gründerbedrifter, med gjensidig erfaringsutveksling og rådgivning, sier Smith.

Næringssenteret skal være en arena for samarbeid og utvikling på tvers av bransjer og fag.