annonse

Nye leietakere skal drifte Kulturkafeen på dagtid

Ønsker velkommen
Ønsker velkommen: Tone Monclair (f.v.) og Lill Monica Solbrekken (daglig leder) er ansatt i Dine In AS, som skal sørge for kafédriften i Kulturkafeen. Lørdag ønsker de nye og gamle kunder velkommen til åpning og konsert med Nes storband. (Foto: Tommy Simon Norum)

Kulturkafeen får nye leietakere som satser på lunsjtilbud, ferske bakervarer og åpent hver dag hele uka. Lørdag markerer de åpningen.

Tommy Simon Norum

Nes Kulturhus

- Det er god atmosfære her og jeg fikk en godfølelse første gang jeg kom hit, sier Tone Monclair, som skal jobbe i Kulturkafeen.

Hun er opprinnelig fra Rælingen og har allerede stått bak kassa i Kulturkafeen siden januar.

- Jeg har vært på alle arrangementene til kulturhuset og loddet stemningen. Det kundene ønsker seg er faste åpningstider, forutsigbarhet, kaffe, mat og et hyggelig sted å sitte der de kan slappe av og kose seg, sier Monclair.

Dine in

Det kulinariske teater tok over driften av kafeen etter Nes kommune ifjor, og gikk konkurs etter fire måneders som følge av sviktende inntekter og lite trafikk. Den nye leietakeren er Dine in AS, som har lang erfaring fra cateringvirksomhet.

- Dine In har kontrakt på drift av kafeen, og har også ansvar for serveringen på Telenor Arena, der de også har hovedkontor. De har erfaring med alt fra konserter til show og store middager. Dine In er veldig gode på drift, sier Monclair, som selv har jobbet på Telenor Arena.

Dine In AS ble stiftet i 1994 og omsatte i 2015 for 22,7 millioner. Samme året hadde de 221 ansatte.

Åpning med storbandet

Kulturkafeen er en egen kulturarena som er opparbeidet av Nes kulturhus, som også har regien på møter, foredrag, konserter, bokbad og lignende som arrangeres i Kulturkafeen. Dine In skal stå for selve kafédriften.

- Vi får ny kasse, og Joakim Øygaarden blir restaurantsjef for både Årnes, Telenor Arena og et sted i Drammen, sier Lill Monica Solbrekken, som blir daglig leder for Dine In i Kulturkafeen.

Lørdag skal Nes storband ha konsert i Kulturkafeen, som også blir dagen da Dine In åpner kafédørene på dagtid. Deretter skal kafeen ha åpent på dagtid sju dager i uka, og i tillegg ha åpent under kulturarrangementene på kveldstid.

- Vi samarbeider med kulturhuset, og det er mye forskjellig som skjer. Kulturhuset har et mangfold jeg ikke har sett maken til. Det er så mye variert og de er flinke til å fylle timeplanen med noe for alle, sier Monclair.

Kulturkafeen skal satse på lokale ansatte, og har allerede fått spørsmål fra folk som gjerne vil jobbe i kafeen. Hvor mange ansatte som trengs er daglig leder foreløpig litt usikker på.

Satser på kvalitet

- Det blir mye kafévirksomhet, men vi skal også ha lunsjtilbud med buffé og dagens suppe, forteller Solbrekken, som har fagbrev som kokk.

- Jeg har prøvd det meste fra å jobbe på institusjoner til hotell og kafé. Vi skal tilby håndstekte karbonader og hjemmelagde produkter der alt blir laget fra bunnen av, sier Solbrekken.

Kulturkafeen har også inngått avtale med Aanerud bakeri som skal levere ferske bakervarer.

- Vi satser på kvalitet, og håper at lokalbefolkningen er flinke til å bruke tilbudet vårt, forteller Solbrekken.

De har også fått skjenkebevilling for øl og vin, og kan tilby både ute- og inneservering.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.