annonse

Ny aktør vil selge øl via nettet, kommunen avventer Fylkesmannens klagebehandling

Må vente
Må vente: Potten Skarnes har søkt Nes kommune om bevilling for salg av øl via nettbutikk. De må vente på en prinsippavgjørelse hos Fylkesmannen. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX)

En tredje aktør har søkt Nes kommune om bevilling for salg av øl fra nettbutikk.

Jan Erik Hæhre

Handel

Denne gang er det Potten Skarnes AS som søker Nes kommune om bevilling for salg av øl. Butikken har, som det går fram av navnet, tilhold på Skarnes, og har fra før bevilling for salg av øl i Sør-Odal.

Nes kommune har svart Potten Skarnes at de avventer en behandling hos Fylkesmannen før de realitetsbehandler Pottens søknad.

Ligger hos Fylkesmannen

- Nes kommune har hatt samme type sak til politisk behandling for å fatte et prinsipielt vedtak om hvorvidt vi skal tillate salg av øl fra nettbutikker i Nes kommune. Saken ble behandlet av formannskapet i september i fjor, skriver Ingrid Elfstedt Glendrange i det foreløpige svaret til Potten Skarnes.

Formannskapets behandling var en klagesak, etter at kommunen administrativt avslo søknaden fra Marked gruppen AS. Avslaget betyr at saken ble sendt Fylkesmannen for endelig avgjørelse, og det er der saken ligger akkurat nå.

To søknader

I tillegg til Marked Gruppens søknad, har Kolonial.no også søkt om bevilling. De fikk det samme svaret fra kommunen som Potten Skarnes har fått nå.

- Vi vil avvente behandlingen av deres søknad inntil Fylkesmannen i Oslo og Akershus har fattet vedtak i ovennevnte sak, skriver Glendrange til Potten med henvisning til de to tidligere søknadene.

Vanskelig å kontrollere

Nes kommune avslo Marked Gruppens søknad med begrunnelsen at det er vanskelig å holde kontroll med salg av alkohol via nettbutikker.

De to rene nettbutikkene tilbyr dagligvarer kun via netthandel, og anser at øl er en naturlig del av vareutvalget. Potten Skarnes er en fysisk butikk som nå også ønsker å selge dagligvarer via nettet.

Gode rutiner

Marked Gruppen mente Nes kommune tar feil, og det var derfor de anket det administrative avslaget. De mener rutinene er like gode i en nettbutikk som i en vanlig butikk når det gjelder kontrollen for salg av øl.

Kommunen har fortsatt ikke fått svar fra Fylkesmannen, som vil ha stor betydning for søkerne.

Denne uka har kolonial.no etterlyst svar på sin søknad.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.