annonse

Nesbuene betaler i gjennomsnitt 3,2 millioner kroner for et sted å bo

Gode lokale tall
Gode lokale tall: Daglig leder for DNB eiendom på Årnes, Egzona Ahmaxhekaj (t.v.) og megler Frida Garred forteller at 2017 har vært et godt år for boligmarkedet i Nes med en økning på 7,2 prosent. De forteller at spesielt småbruk er populære eiendommer som ofte går for høye priser. Begge (Foto: Tommy Simon Norum)
Populært bosted
Populært bosted: De siste årene har det blitt bygget mange leilig- heter på Årnes. Omløpshastigheten i 2017 er 23 dager.

Bolig 2017 har vært et godt år for DNB eiendom som åpnet nytt Årnes-kontor 1. april. Prisveksten på boligmarkedet så langt i år har vært 7,2 prosent, og gjennomsnittlig kvadratmeterpris er 27 000 kroner.

Tommy Simon Norum

- Den største økningen i kvadratmeterprisen er for leiligheter som har økt 6000 kroner per kvadratmeter, sier Egzona Ahmaxhekaj, daglig leder for DNB eiendom på Årnes.

DNB la ned bankfilialene, men åpnet 1. april en ny eiendoms-filial i Grøndahlgården, vis-à-vis Årnes stasjon.

- Vi har troen på Nes-markedet og dette er et område hvor vi ønsker å satse. I løpet av våren 2018 skal vi ansette enda en megler, forteller Ahmaxhekaj.

Eldrebølgen

Ahmaxhekaj forteller at eldrebølgen er med og bidrar til den store etterspørselen av leiligheter.

- At eldre ønsker å flytte inn i leiligheter skaper balanse mellom eneboliger og leiligheter på markedet. Mange kommer innom kontoret og spør etter leiligheter på Årnes, forteller Ahmaxhekaj.

Salget av nye leiligheter i Nes går unna, og lørdag skrev Raumnes om Trysilhus som skal bygge 50 nye leiligheter på Evangtunet.

- Omløpshastigheten har gått ned med fem dager. I 2016 var det 28 dager, mens i 2017 var det 23 dager, forteller Ahmaxhekaj.

Hun tror at kort veg til Oslo og Gardermoen-effekten bidrar til å sette Nes på kartet.

Oslo påvirker prisen

Per 1. februar var prisøkningen i Oslo 24 prosent, som fører til at folk leter etter billigere alternativer i rimelig nærhet til Oslo.

- Nes var stedet man fikk masse for pengene, og det gjør man fortsatt, mener Ahmaxhekaj, som forteller at tallene til DNB viser at gjennomsnittsprisen for alle typer solgte boenheter i Nes så langt i 2017 ligger på 3,2 millioner kroner.

- De siste boligene vi har solgt er til folk fra Nedre Romerike eller Oslo-området, noe som ikke var så vanlig for to til tre år siden, sier Ahmaxhekaj, som forteller at DNB før etableringen av Årnes-kontoret fulgte eiendomsmarkedet fra Jessheim.

- Solforhold, innsyn og skjermet beliggenhet er mange villige til å betale for, sier Ahmaxhekaj, som føler at kundene har tatt godt imot det nye kontoret.

Regulerer markedet

I 2016 var prisveksten i Nes på 14,8 prosent for DNB-salg.

- Vi ønsker ikke en boligboble, men en sunn vekst i markedet. Det kan ikke fortsette med en så vanvittig prisvekst, sa Henrik Drabløs, megler hos DNB Jessheim til Raumnes i januar.

I 2017 har også prisveksten stagnert, ifølge DNB-tallene.

- Boliglånsforskriften kom i februar, som er en justering, i tillegg til krav om høyere egenkapital for kjøp av sekundærbolig i Oslo, forteller Ahmaxhekaj.

Nordmenn vil eie

- Nordmenn ønsker stort sett å eie egen bolig, og mange planlegger boligkjøp i 2018. Boligmarkedet vil derfor ikke falle. Spesielt er det mange småbruk som går for gode priser, og småbruk er mangelvare som selges altfor sjelden. Mange ønsker å oppfylle drømmen om et eget småbruk, forteller Ahmaxhekaj, og legger til at det kommer noen interessante eiendommer ut for salg i 2018.