annonse

Nå jaktes det på ulv nummer 12

Ulvejakta fortsetter. Dette er en ulv i Langedrag naturpark
Ulvejakta fortsetter. Dette er en ulv i Langedrag naturpark: Ulvejakta fortsetter. Dette er en ulv i Langedrag naturpark: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

11 ulver er felt så langt i jakta innenfor ulvesona. Tingretten lar den fortsette.

John Arne Paulsen

I går, fredag, ble flere dyr felt i ulveflokkene i Osdalsreviret og Julussareviret under den pågående lisensjakta i Hedmark. Disse flokkene holder til både i og utenfor ulvesona. Til sammen er 11 av 16 ulver felt så langt i denne delen av jakta. Rundt 100 jegere jakter på de to flokkene. I tillegg er det åpnet for å ta ut til sammen 12 ulver utenfor ulvesona i rovviltregionene 4 og 5, som innlemmer Nes vest for Glomma. Pr. i dag er 5 ulver skutt i denne delen av jakta.
Siden nyttår har det foregått en omfattende jakt. Samtidig som de nevnte jegerne bedriver sin jakt, er mange ute i skogene for å ødelegge for dem.
I går sa Oslo tingrett nei til midlertidig å stanse lisensfellingen av ulv. Verdens Naturfond (WWF) vant altså ikke fram med sitt krav om stans i denne omgang. Dette betyr at jakta kan fortsette.
Som tidligere omtalt har WWF saksøkt Klima- og miljødepartementet for å oppheve fellingstillatelsen. De mener vedtaket er i strid med Bern-konvensjonen. WWF ønsket også en midlertidig avgjørelse fram til dette søksmålet er rettskraftig avgjort.
Staten v/Klima- og miljødepartementet har vunnet saken og skal etter hovedregelen ha full erstatning for sine sakskostnader. Retten har imidlertid endt opp med at det er tilstrekkelig tungtveiende grunner til at det er rimelig å frita WWF for erstatningsansvar. Retten mener med andre ord at det var god grunn for WWF til å få saken prøvd, og hver part betaler sine egne sakskostnader.
Lisensfellingsperioden utenfor ulvesona varer fram til 31. mars.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.