Raumnes

Nyheter

Møtet med Gene Simmons blir et minne for livet

Møtet med Gene Simmons blir et minne for livet

Fredrik Gundersen ryddet gutterommet, la ut lekene til salgs og brukte pengene på å møte sitt idol, Gene Simmons fra Kiss.

Forrige søndag var Simmons i Oslo med sitt Vault Experience, der fans kan kjøpe seg inn i en intimkonsert, og få et personlig møte og fotosession med legenden fra bandet Kiss. Det hadde Fredrik Gundersen (snart 12 år) lyst til da han leste om dette arrangementet.

– Jeg var med pappa, tante og onkel på hyttetur i fjor da jeg oppdaget Vault Experience, og vi snakket om det. Det virket imidlertid litt urealistisk, forteller Fredrik.

Møtte Simmons

Men han var fast bestemt på å få med seg dette.

– Gene Simmons er jo en legende, sier han, og erkjenner at han måtte spare mye penger for å få det til. Blant annet ryddet han gutterommet, og solgte leker. Han nådde målet sitt, og det betød at pappa måtte punge ut med halvparten.

22 gjester med følge

Fredrik var dermed en av 22 gjester på Gene Simmons Vault Experience på Popsenteret i Oslo forrige søndag. Han valgte å ta med tante Nina på turen.

– Jeg ble interessert i Kiss for snart seks år siden. Jeg fikk en Kiss-t-skjorte på Årnesdagene, forteller han. Og ble nysgjerrig på hva dette var. Og det fenget.

Safe

– Jeg hørte en del på Kiss hos tante, sier han. Og i 2013 var tante og onkel på Sweden Rock, og kom hjem med Kiss-effekter til Fredrik. Men hva er det som fenger med Kiss?

– Det er showet og musikken. Og Gene Simmons er favoritten, han er en kul fyr, sier Fredrik.

Vi kan trygt slå fast at Fredrik Gundersen ikke er som andre 12-åringer. For der andre hører på artister som Markus og Martinus, sverger Fredrik til rock. Real rock, fra 70-tallet.

– Jeg klarer ikke datamusikk. Men jeg hører på andre band også, som AC/DC og Guns’N’Roses, forteller han.

12-åringen fra Fjellfoten var den klart yngste av de som hadde betalt for å være med på Gene Simmons Vault Experience.

– Det var lite som tydet på at Gene Simmons var i byen, det var ikke en eneste plakat utenfor, skyter tante Nina inn.

Morsomme historier

Vel inne møtte de imidlertid andre Kiss-fans, de fleste trolig eldre enn både pappa Rolf Wegar og tante Nina. Og alle hadde de den samme høytidsstemningen. Dette var stort.

– Det var et minne for livet, slår Fredrik fast.

– Så hva kan toppe dette da?

Møtte Simmons

– Kiss-criuse, skyter han raskt inn. Og forteller at han vil begynne å spare til et slikt cruise, og kanskje bruke konfirmasjonspenger til dette om noen år.

På The Vault fikk deltakerne også med seg en 40 kg tung safe med Kiss- og Gene Simmonsmateriell. Safen inneholdt blant annet 11 CD-plater med uutgitt materiale, innspilt med en rekke andre artister blant annet. Samt at hver safe også hadde unike effekter til hver enkelt.

– Han var en helt vanlig fyr, hyggelig og morsom. Dette vil jeg huske resten av livet, sier Fredrik Gundersen om møtet med Gene Simmons.