annonse

Mani Hussaini (Ap) vil være de unges stemme på tinget

Et fellesskap
Et fellesskap: AUF-leder Mani Hussaini kom til Årnes som flyktning. Han lovpriser miljøet han opplevde i R&Å, og for ham ble fotballen en veg inn i det norske fellesskapet. (Foto: Thomas Frigård)

For 17 år siden kom AUF-leder Mani Hussaini til Norge som flyktning fra Syria. Nå banker han på døra til Stortinget, her vil han kjempe for ungdom, eldre og ytringsfrihet.

Thomas Frigård

- Min historie viser egentlig det flotte med det norske demokratiet, og det er disse verdiene jeg vil slåss for. Jeg vil slåss for ungdommen og de eldre og den friheten jeg ikke hadde i Syria, sier AUF-leder Mani Hussaini.

Klar for Stortinget

For 17 år siden måtte familien hans flykte fra Syria fordi faren risikerte dødsstraff grunnet opposisjonell virksomhet. Etter et år på flukt kom familien til Norge, og de ble innvilget asyl og ble bosatt på Årnes. Nå kjemper han om en plass på Stortinget for Arbeiderpartiet, og AUF-lederen står på sjetteplass på lista til Akershus Ap, og de siste valgmålingene tyder på at Ap ligger an til å få inn fem representanter fra Akershus.

- Dette valget dreier seg om vi skal bruke penger på eldre og skole, eller om vi skal gi de rikeste i samfunnet skattelette. Jeg skal jobbe knallhardt den siste uka for å sikre stemmer til Ap, og jeg er veldig klar for å gjøre en jobb på Stortinget, sier Mani Hussaini.

Flere lærere

Han har en sterk tilknytning til Nes og Årnes, og det var her det hele startet for Hussaini. Her kom han seg inn i R&Å, og som en av gutta på fotballaget ble han integrert i det norske samfunnet, og han lærte seg norsk. Som politiker tar han med seg mange av de erfaringene og den lærdommen han bygget opp på Årnes. Han brenner for ytringsfrihet, eldreomsorg og han vil være de yngres stemme på Stortinget.

- Jeg brenner for å ha en skole som gir alle like muligheter, og vi går til valg for å ansette 3000 nye lærere, sier Hussaini.

Flere lærlingplasser

AUF-lederen ønsker også at alle som går på yrkesfag skal være sikret en lærlingplass.

- Hvis vi ikke gjør noe nå, vil vi innen 2030 ha et underskudd på 130 000 fagarbeidere i Norge, og hvert år er det 9000 yrkesfagelever som ikke får lærlingplass. Dette vil vi gjøre noe med, sier Hussaini.

Små marginer som avgjør

Ap ønsker å gi mer penger til å forbedre skolen og eldreomsorgen, og han viser til at stadig flere elever sliter med psykiske utfordringer. Ap vil ha flere helsesøstre på skolene.

- Frafall henger mye sammen med trivsel og psykiske problemer. Vi vil ha minst en helsesøster på hver skole for å ha en tettere dialog med elevene og kunne fange opp denne type problematikk på et tidligere tidspunkt, sier Hussaini.

Ved forrige stortingsvalg manglet Ap bare 700 stemmer for å få inn ytterligere en representant fra Akershus. Hussaini vet at det kan være marginer som avgjør om han blir stortingspolitiker de neste fire årene eller ikke.

- Jeg ønsker å være en tilgjengelig person for velgerne, og jeg håper mine sambygdinger i Nes ønsker å få en ung stemme inn på tinget. Det aller viktigste er imidlertid at de bruker sin stemmerett. Vi må ta del av det flotte demokratiet vi har, sier Hussaini.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.