annonse

– Må lære av tabbene som er gjort

Feilslått satsing
Feilslått satsing: Anita Bue (Frp) (i midten) ber politikerne lære av sine tabber når ny helse- og velferdsplan skal vedtas. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

Når ny helse- og velferdsplan skal vedtas, håper Anita Bue (Frp) politikerne har lært av tidligere tabber.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Utvalg for oppvekst, helse og velferd hadde saken til andregangs behandling i sitt møte forrige tirsdag.

– Jeg håper vi kan lære av en del tabber som er gjort opp gjennom årene, sa Bue og viste til botilbudet som ble etablert i Leirvegen ved Nes bo- og servicesenter i 2015.

– Dette tilbudet skulle ta av for behovet for langtidsplasser ved Nes sykehjem, men nå står det svart på hvitt i saksframlegget at ønsket effekt ikke er oppnådd. Det ligger for det meste langtidspasienter der på plasser som var ment å være korttidsplasser i påvente av sykehjemsplass, sa hun.

Samtidig ga hun honnør til administrasjonen som har utarbeidet plandokumentet, og til selve planen hadde verken hun eller noen av de andre politikerne i utvalget noe å tilføye.

– Planen ser bra ut, selv om den er veldig overordnet. Men konkretiseringen kommer i andre planer og saker, sa Bue om planen som skal gjelde fram til 2030.

Ikke eierskap

Morten Tvethaug (SV) påpekte at han ikke hadde klart å få noe eierskap til planen, noe han tror skyldes at måltallene og måltenkningen er gjort administrativt og ikke politisk.

– Derfor tror jeg kanskje det viktigste i denne planen er at den kommer raskt til rullering, sa han.

Tvethaug tror kanskje noe av det viktigste med planen er prosessen fram til endelig dokument.

– Det at administrasjonen har gått gjennom dette og funnet strategier som man synes henger sammen er antakelig det aller viktigste. Men når det er gjort skal man finne ut hvordan man skal gjøre det i virkelighetens verden, og det er da utfordringene kommer, uttalte han.

Skrøt av BUK

Sammen med et enstemmig utvalg stemte han for planen.

– Den gamle omsorgsplanen er et godt fundament å bygge videre på, men den nye planen er ikke så omfattende i antall sider. Vi støtter planen, sa utvalgsleder Lillian Hansen (Ap).

Merete von der Fehr (H) berømmet BUK (barn og unges kommunestyre) for deres innspill i høringsrunden.

– Jeg må si at de imponerte meg både med engasjement og innsikt. Det er vel verdt å legge merke til at vi har et høyst oppegående BUK, sa hun.

Utålmodig

Hennes partikollega Arild Ramstad synes planen er god med gode målsettinger, men han var utålmodig.

– Jeg hadde forventet at vi hadde kommet litt lenger i løpet av de to årene som har vært. Jeg tror fortsatt at det hadde vært riktig å komme i gang å bygge flere omsorgsplasser for to år siden, sa han og ba om at utvalget blir holdt fortløpende orientert om oppfølgingen av målsettingene.

– Vi må være med aktivt når handlingsplanene legges, sa han.

lisbet@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.