annonse

Må flytte 17. maifeiringen fra Bautaplassen

Flyttes
Flyttes: Den tradisjonelle 17. maifeiringen på Bautaplassen blir i år flyttet til Trekanten park på grunn av flommen i Glomma. (Foto: Thomas Frigård)

Flommen har ført til at Bautaplassen er våt, og nye vannmasser kan komme. Årets 17. maifeiring på Bautaplassen må derfor flyttes.

Thomas Frigård

– Gresset ved Bautaplassen suger opp vann fra elva, og det er veldig vått der nede. Dette kan gå ut over sikkerheten, og vi velger derfor å flytte arrangementet på 17. mai til Trekanten park, sier kommunalsjef Lars Roald Johansen.

Heiser flagget

Tradisjonen tro var det også i år planlagt å legge 17. feiringen til Bautaplassen på Årnes, men vårflommen har ført til at plassen er våt, og det er signalisert at man kan vente seg større vannmasser fra Mjøsa de neste dagene. Selv om vannstanden har vært avtakende det siste døgnet, ønsker kommunen ikke å ta sjansen på legge årets feiring til Bautaplassen. Hele arrangementene flyttes derfor til parken foran rådhuset i sentrum

– Vi heiser flagget nede på Bautaplassen på morgenen, men den påfølgende kransnedleggingen flytter vi opp til Trekanten park. Det øvrige arrangementet vil også bli flyttet hit opp, sier kommunalsjefen.

Stenger gatene

Barnetogene og korpsmusikken har tradisjonelt sett hatt Bautaplassen som samlingssted 17. mai, men torsdag er det altså Trekanten park som gjelder. Kommunen vil kunngjøre togrutene både i Raumnes og på egen nettside. Både Rådhusgata og Skolegata vil bli stengt for biltrafikk for å gi plass til folkemassene.

– Trekanten park er en flott arena for dette arrangementet, og dette skal ikke legge en demper på feiringen. Vi skal få en flott dag, sier Johansen.

Ordfører Grete Sjøli er helt enig.

– Vi må ty til plan-B, men dette kommer til å bli en fin feiring. Jeg ønsker alle en flott dag, sier Sjøli.

thomas@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.