annonse

Må finne 1,6 millioner kroner til brannvesenet i 2018

Enige
Enige: Varaordfører Vivian Wahl (Sp) sier den akutte situasjonen i ØRBR blir løst. (Foto: John Arne Paulsen)

- Situasjonen i Eidsvoll er akutt, og måtte løses nå. For 2017 finansieres dette med fondsmidler.

Jan Erik Hæhre

Brannvesen

Det forteller varaordfører Vivian Wahl (Sp) som møtte for Nes kommune i representantskapet i Øvre Romerike brann og redning nylig. ØRBR har en akutt situasjon som må løses gjennom en ordning med delvis mannskaper på fulltid og delvis på deltid.

- Dette var en situasjon i Eidsvoll. Den kunne like gjerne vært i Nes, konstaterer Wahl.

- Viktig som bakteppe

Hun mener dette er viktig å ha med seg som bakteppe for denne saken. Nå løses utfordringen uten at kommunene får en ekstraregning i år, men fra 2018 må kommunene finne midler. For Nes kommunes del er det snakk om 1,6 millioner kroner. Da vil ØRBR koste Nes kommune ca. 14 millioner kroner i året.

- Vi slipper utgiften i år, men må finne midler i forbindelse med budsjettet for 2018, sier Wahl. Hun legger til at det var viktig for representantskapet å bli enige, og aller helst enstemmig. Det klarte de altså, med en løsning skissert av styret i ØRBR.

Må se hva vi får?

Det store spørsmålet er selvsagt hvor lenge Nes-politikerne kan sitte og se på den utviklingen som nå foregår i ØRBR. Nes vil i 2018 bruke 55 prosent mer på brannvesen enn hva tilfellet var i 2012. Og politikerne ble forespeilet en innsparing.

- Det er viktig å følge med på utviklingen framover. Vi må se på behovet, og hva vi får for pengene, sier Wahl.

Hun mener de fant en god løsning for 2017 for å løse en akutt situasjon. Løsningen er det hun kaller problemfri for Nes kommune.

Blir bundet opp

- Men det ligger jo i det vedtaket at utgiftene øker betydelig i 2018?

- Ja, vi blir bundet opp for årene framover, erkjenner Wahl. Hun understreker at hun måtte steppe inn til dette møtet på kort varsel, og kjenner ikke hele saken grundig nok.

- Finnes det andre løsninger?

- Det var ikke tema på dette møtet, sier Wahl. Hun erkjenner likevel at Nes-politikerne må være våkne, slik at kommunen ikke betaler mer og får en dårligere tjeneste.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.