annonse

Lover dialog med naboene på Opaker

Skal i dialog
Skal i dialog: Dette friområdet som ha en midlertidig ungdomsskole i halvannet år mens Vormsund ungdomsskole bygges ut. Kommunalsjef Frøyland lover dialog. Begge (Foto: Jan Erik Hæhre)
Grundig
Grundig: Elisabet Frøyland sier de konkluderte med at Opaker-området er det beste for en midlertidig ungdomsskole. (Foto: )

Kommunalsjef Elisabeth Frøyland lover dialog med naboene når det gjelder midlertidig ungdomsskole på Opaker.

Jan Erik Hæhre

– Vi har hatt en dialog med velforeningen, og kalt de inn til et møte. Velforeningen skal videre invitere med naboer til møtet. Dette møtet er imidlertid utsatt i påvente av en politisk behandling for ungdomsskolen, sier Frøyland.

Sist uke skrev vi om en nabo til friområdet på Opaker der det er planlagt midlertidig ungdomsskole i halvannet år mens ny skole bygges i Vormsund. Nå henger imidlertid skoleprosjektet i Vormsund litt i løse lufta etter at prisen på skolen kom på bordet i april.

Vente på utfallet

– Vi venter på utfallet av den behandlingen før vi innkaller til dette møtet, sier Frøyland.

Naboen til friområdet på Opaker reagerer på flere ting, i tillegg til informasjonen. Både trafikksituasjonen, elevenes friarealer og tidsplanen, samt flerbrukshuset, var tema i brevet naboen sendte til kommunen for en måned siden.

Grundige vurderinger

– Hva slags vurderinger ble gjort før dere bestemte dere for å legge den midlertidige skolen på dette området?

– Det ble gjort grundige vurderinger, der flere områder ble vurdert, sier Frøyland, og legger til at både trafikksituasjonen og elevenes friarealer var gjenstand for grundige vurderinger. Konklusjonen var at dette området hadde klare fordeler.

Reguleringssituasjonen

– Hva med reguleringssituasjonen for området?

– Området er regulert som friområde. Vi må selvsagt gjennomføre en prosess på dette, sier hun videre.

Som kjent reagerte politikerne kraftig på prislappen på 455 millioner kroner for ny ungdomsskole i Vormsund, og hele skolesaken henger nå litt i løse lufta. Flere sentrale politikere mener dette er for dyrt. Rådmannen legger fram en sak for politisk behandling på dette.

Godt gjennomtenkt?

Naboen som sendte brevet til kommunen, ønsker å få rede på hvor godt gjennomtenkt denne løsningen er. I tillegg ble det altså påpekt fra naboens side at de ikke hadde hørt noe om dette fra kommunens side.

I tillegg pekes det fra naboens side på trafikksituasjonen når mange busser skal levere ungdom, i tillegg til foreldre og ansatte. Det er også omfattende virksomhet i den gamle barneskolen.

Nå lover kommunalsjef Frøyland dialog og informasjon, men hun må altså vente på en endelig avklaring i kommunestyret nå i mai.

janerik@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.