annonse

Liv Gustavsen vil kjempe for barn og unge på Stortinget

Samferdsel
Samferdsel: Liv Gustavsen (Frp) brenner for barn, eldre, ruspolitikk og samferdsel. Hun er kandidat til Stortinget. (Foto: Thomas Frigård)

I løpet av de siste ni årene har Liv Gustavsen gått fra å være et anonymt medlem i Nes Frp til å bli en av de mest sentrale i Akershus. Nå banker hun på døra til Stortinget.

Thomas Frigård

- Målet er å sikre et godt valg for Frp og klarer vi det kan det fort blir plass på Stortinget. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å være synlig med Frps politikk den siste uka inn mot valget, sier Liv Gustavsen (Frp).

På fjerdeplass

Årnes-kvinnen ble medlem av Frp i 2008 og året etter fikk hun plass i helse- og omsorgsutvalget. Det var først etter kommunevalget i 2015 det tok virkelig av for nesbuen. Hun ble da valgt inn i kommunestyret som Frps andrekandidat, hun ble valgt til leder av kontrollutvalget, og i fjor ble hun leder av Akershus Frp. Hun står nå på fjerdeplass på stortingslista til Akershus Frp, og i dag har partiet tre fra fylket inne på Stortinget. Valgmålinger viser at partiet nå også vil få inn tre ifra Akershus.

- For åtte år siden var vi fire fra Akershus på Stortinget, så det er mulig. Komme jeg inn ønsker jeg å gi Akershus og Nes en enda tydeligere stemme i nasjonalforsamlingen. Vi er et av landets viktigste fylker, sier Gustavsen.

Ruspolitikk

Hennes politiske kampsaker dreier seg om å sikre en god og trygg barndom for barn, ruspolitikk, eldrepolitikk og samferdsel.

- Jeg brenner for barn og unges rett til en trygg oppvekst. Barndommen er selve grunnmuren i livet, og blir denne feil vil det få konsekvenser gjennom hele livet. Vi må styrke skolene slik at det blir lettere å se hver enkelt elev, og vi må legge bedre til rette for at det blir etablert aktiviteter som fanger alle typer barn, sier Gustavsen.

Hun ønsker også en bedre ruspolitikk, der det i større grad må legges til rette for at rusmisbrukere som har gjennomgått et avrusingsprogram får en bolig, jobb og et miljø.

- De må i større grad hjelpes inn i et miljø og en meningsfylt hverdag, slik at de slipper å bli gående på trygd og faller tilbake til et destruktivt miljø, sier Gustavsen.

Eldreomsorg og samferdsel

Når det gjelder eldrepolitikk mener Gustavsen at det er store forskjeller rundt omkring i de forskjellige kommunene, og dette mener hun er feil. Tjenestene må være like gode over hele landet.

- Eldrepolitikken må bli bedre, og hvor man bor skal ikke ha betydning for hvilke tjenester man år, sier Gustavsen.

- Hvordan harmonerer disse politiske målene med skattelette?

- Teknologiske framskritt vil gjøre noen oppgaver mer effektive, og dette vil i framtiden frigjøre ressurser som vi kan bruke til andre oppgaver. Det må ikke bety at vi må bruke mye mer penger for å ta noen grep, sier Gustavsen.

Samferdsel er det neste Gustavsen har som hjertesak. Her ønsker hun å bygge ut både veg og bane. Hun har tiltro til at bilprodusentene vil lage biler som blir stadig mer miljøvennlige, og at veg derfor blir viktig i framtida også.

- Samferdsel er en av de viktigste sakene, og jeg håper nesbuene hjelper meg inn på tinget, sier hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.