annonse

Legger ned E16-kontoret på Skarnes

Flytter kontoret
Flytter kontoret: Vegvesenet har hatt et E16-prosjektkontor på Skarnes, og de har planlagt veg gjennom Nes. Uten penger er det imidlertid ikke behov for kontoret, og nå flyttes det til gardermoen.

Først mange måneder etter at det ble klart at det ikke blir E16-utbygging i Nes de neste 12 årene, legger vegvesenet ned prosjektkontoret på Skarnes.

Jan Erik Hæhre

- Vi har sagt opp leieavtalen for kontoret på Skarnes, og er nå i ferd med å flytte til Gardermoen, sier prosjektleder Åge Brudeseth i Statens vegvesen. Han understreker at E16-prosjektet ikke er nedlagt, men skal omorganiseres.

Statens vegvesen vil i løpet av november flytte sin E16-prosjektorganisasjon fra dagens kontorlokaler på Skarnes til Gardermoen.

Skal fortsatt bidra

- Våre ansatte skal fortsatt bidra med leveranser til nye kostnadsberegninger for E16 Nybakk-Slomarka. Dette arbeidet foregår i regi av Nye veier AS og en ekspertgruppe fra Statens vegvesen, opplyser Brudeseth.

Etter at byggingen av E16 Slomarka-Kongsvinger ble fullført høsten 2014, har antall ansatte på Skarnes blitt redusert. Videre utbygging av E16 Nybakk-Slomarka synes å ligge noen år frem i tid. Dette bidrar til at de gjenværende ansatte flyttes til Statens vegvesens kontorrigg ved Gardermoen, der E16-prosjektet også har hatt base tidligere.

Vedtatt i juni

- Vi skal bidra til byggingen av ny E16 Eggemoen-Olum gjennom Ringerike og Jevnaker kommuner, samt utbedring av fylkesveier i Akershus, opplyser Brudeseth.

Nasjonal Transportplan for perioden 2018-2029 ble vedtatt i juni. I den planen ble det endelig klart at de 5,1 milliardene som lå inne til ny veg gjennom Nes, ble fjernet.

Alternativet var å finne mer penger for å fullfinansiere vegen. Prisen hadde økt med 40 prosent, til sju milliarder kroner.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.