annonse

Lederlønna vokser mest i Esval Miljøpark

Mer til leder
Mer til leder: Styreleder i Esval Miljøpark, Hogne Røisheim, har gitt daglig leder i miljøparken en lønnsvekst på fem prosent som tilsvarer drøyt 40 000 kroner. (Foto: Jan Erik Hæhre)

Årets lønnsoppgjør i Esval Miljøpark ga de ansatte i gjennomsnitt tre prosent lønnsvekst. Daglig leder fikk fem prosent og runder en lønn på 866 500.

Thomas Frigård

- Vi har hatt klare kriterier og målsettinger for hva miljøparken skulle oppnå i 2017, og disse målene har vi nådd. Vi er godt fornøyd med jobben daglig leder Jonny Eriksen gjør, og for å sikre at vi har en motivert og god daglig leder valgte styret å gi en lønnsvekst på fem prosent, sier styreleder i Esval Miljøpark, Hogne Røisheim.

Lønn på 866 500

Årets lønnsoppgjør for det kommunale foretaket Esval Miljøpark ga en gjennomsnittlig lønnsvekst for de ansatte på tre prosent, og for de fleste ansatte vil dette utgjøre en lønnsøkning på drøyt 13 000 kroner. Styret i miljøparken vedtok samtidig at daglig leders lønn skulle øke med betydelig mye mer enn de øvrige ansatte. Styret vedtok at daglig leders lønn skulle øke med fem prosent. Det betyr at daglig leder Jonny Eriksen økte sin lønn fra 825 238 til 866 500 kroner.

- Esval Miljøpark er i en omfattende endringsprosess og 2017 var et viktig år for miljøparken, og nettopp derfor var lønnsveksten til daglig leder beskjeden i 2016. Vi satte oss noen klare mål, og disse målene har vi nådd, sier Røisheim.

Snitt på tre prosent

Lønnsveksten til daglig leder i 2016 var på 2,4 prosent, 0,6 prosent lavere enn gjennomsnittet for de ansatte i miljøparken. Det er i dag 17 ansatte i Esval Miljøpark, og i to år på rad har de hatt en lønnsvekst på tre prosent.

- Det var noen variasjoner på lønnsveksten mellom hver enkelt ansatt. Men i gjennomsnitt ble det gitt en lønnsvekst på tre prosent, sier daglig leder Jonny Eriksen.

At han som daglig leder fikk en lønnsvekst på fem prosent ønsker han ikke å kommentere.

- Daglig leders lønn blir vedtatt av styret, sier Eriksen.

Et tankekors

Den generelle lønnsveksten i Nes kommune var på tre prosent i fjor, og miljøparken har tidligere signalisert at de forventer trange økonomiske rammer i årene som kommer.

- Hva er grunnen til at styret ønsker å øke lønnsforskjellen mellom de ansatte og daglig leder ved å gi ledelsen en betydelig høyere lønnsvekst?

- Dette med lønn er alltid vanskelig, men vi har sett på markedslønn for gode ledere som bakgrunn for lønnsveksten og vi har tatt hensyn til at lønnsveksten i fjor var beskjeden. Jeg ser at det er et tankekors at forskjellen i lønnen mellom daglig leder og øvrige ansatte øker, sier Røisheim.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.