annonse

Kun 30 prosent av skolebarna bruker setebelte

Storstilt setebeltekampanje
Storstilt setebeltekampanje: Superheltene besøkte skolebussene på Neskollen mandag for å informere om beltebruk i buss. Aksjonen skapte jubel og entusiasme blant elevene. (Foto: John Arne Paulsen)

En fersk undersøkelse gjennomført av Ruter om setebeltebruk på skolebussen viser nedslående resultater. Nå trår superheltene til.

John Arne Paulsen

Mandag startet Ruter og Akershus fylkeskommune en setebeltekampanje for å få opp antallet barn som bruker setebelte i skolebussen. En fem dager lang kampanje startet på Neskollen skole.
- Vi gjorde en måling i forkant av aksjonen, og den viste at kun 30 prosent av barna brukte setebelte. Vi gjennomfører denne aksjonen nå, og så foretar vil en ny måling om seks uker, sier Gro Janborg, kommunikasjonssjef i Ruter.
Målet er å oppnå en betydelig økning.
- Vi ønsker at både barna og deres foreldre blir "beltehelter", og vi håper at dette blir et viktig tema både elevene imellom og på skolene generelt denne høsten, sier Janborg.
20 skoler skal besøkes i løpet av denne uken. Superheltene reiser rundt i Akershus, som er det fylket i landet med flest barn som skysses til og fra skolen i buss.
- Nes kommune har flest elever i Akershus med rett til skoleskyss, legger Janborg til.
Elevene tok superheltene imot med åpne armer, og er tydelig klare for å ta oppgaven alvorlig. Setebeltebruken skal opp.
Til stede på Neskollen var også leder for Fylkets trafikksikkerhetsutvalg (FTU), Ketil Nordengen (H), og Nes-ordfører Grete Sjøli (Ap).

Fylkets trafikksikkerhetsutvalg har satt av 500 000 kroner til denne kampanjen. Belteheltene besøker 20 skoler/holdeplasser der de gir bort buff og refleks til barna. Det settes opp plakater om bord i dedikerte skoleskyssbusser, og mange busser får dekorert siden.
- Det har gått ut brev til skoler, lærere og foresatte. Vi ønsker at kampanjen skal skape den holdingen at det er kult å bruke setebelte i bussen, sier Janborg.
Les mer om saken og se flere bilder i abonnementsutgaven av Raumnes 10. oktober.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.