annonse

Krangel om ullgriser førte til at politiet måtte rykke ut

Ullgriser skapte politiaksjon
Ullgriser skapte politiaksjon: En nesbu sa ja til å ta til seg to ullgriser. Da han avlivet den ene grisen fikk han trøbbel med den tidligere eieren. Han måtte tilkalle politiet for å få løst grise-striden. Nå selges den siste grisen på finn.no.Skjermdump finn.no

En nesbu slo til på en Finn-annonse der to ullgriser ble gitt bort. Da han måtte avlive den ene grisen, ble det full krangel med tidligere eier, og politiet måtte rykke ut.

Thomas Frigård

Nes

Ved 13-tiden 16. mai fikk politiet et fortvilet anrop fra en beboer i Skogbygda som hadde fått seg to nye ullgriser. Han forklarte at han hadde slått til på en annonse på finn.no, der to ullgriser skulle gis bort.

Førte til krangel

Nesbuen hadde hentet ullgrisene, men etter hvert viste det seg at det ble uenigheter mellom den nye eieren og den gamle eieren.

- Melder uttalte til politiet at det først hadde blitt krangel på Facebook, og deretter på telefonen. Til slutt sto den tidligere eieren på trappa til nesbuen, og hun krevde å få grisene tilbake, sier politiførstebetjent Gunnar Foseid.

Måtte slakte grisen

I Finn-annonsen skal det ha stått at tidligere eier ønsker et trygt og godt hjem for de to grisene, men det viste seg at tidligere eier kort tid etter overtakelsen fikk vite at ny eier hadde slaktet den ene grisen. Tidligere eier mente at dette var brudd på avtalebetingelsene, hun hadde nemlig ønsket at grisene skulle leve et langt og godt liv.

- Ny eier skal ha uttalt at en av grisene ble mannevond og måtte avlives. Tidligere eier mente at dette var brudd på betingelsene, men det viste seg at skaden som hadde skjedd var vanskelig å gjenopprette, sier Foseid.

Ingen politisak

Politiet måtte fjerne tidligere eier, som er fra Eidskog, fra eiendommen til den nye griseeieren. Politiet ga deretter beskjed om at denne saken ikke er en jobb for politiet.

- Partene fikk beskjed om at de måtte løse denne på annen måte, eventuelt ved at de skaffer seg advokater og tar det gjennom rettsapparatet, sier Foseid.

Den nye eieren har nå tydeligvis gitt opp sine planer for griseholdet. Han har lagt den siste ullgrisen ut til salg på finn.no.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.