annonse

Kommunalsjef har sagt opp etter to måneder grunnet utfordringer med rådmannen

To måneder
To måneder: To måneder etter at hun tok fatt på stillingen som kommunalsjef for helse og velferd har Elisabeth Nordal sagt opp sin stilling. Årsaken er utfordringer i relasjonen med rådmannen. Foto. Jan Erik Hæhre

Etter to måneder i stillingen har kommunalsjef for helse og velferd, Elisabeth Nordal, sagt opp sin stilling. Årsaken er utfordringer med rådmannen.

Thomas Frigård

Årnes

- Jeg kan bekrefte at jeg har sagt opp, men ønsker ikke å kommentere oppsigelsen mer før du har fått en uttalelse fra rådmannen og ordføreren, sier Elisabeth Nordal til Raumnes.

Årsaken er ledelsen

Kommunalsjefen tiltrådte sin stilling i midten av september og allerede etter to måneder har hun altså valgt å si opp. På kommunens postliste ble det tirsdag lagt ut et dokument, og dokumentet var stemplet unntatt offentlighet. Raumnes ba om innsyn i dokumentet, og det viste seg at innholdet ikke kunne holdes hemmelig uten å bryte med Offentlighetsloven. Brevet var et varsel fra åtte virksomhetsledere i helse og velferd stilet til ordfører og rådmann. Her kommer det fram at kommunalsjefen er i ferd med å si opp sin stilling.

- Vi har forstått at årsaken til dette er kommunens administrative toppledelse, heter det i varselet.

Stort tilbakeskritt

De åtte virksomhetslederne viser til at det har vært flere utskiftninger av kommunalsjefer innen helse og velferd de siste årene, og at dette fører til at alle enheter blir skadelidende på grunn av ustabil ledelse på kommunalsjefnivå, noe som går ut over lederskapet i virksomhetene og tjenesteproduksjonen. De frykter at de nå mister en dyktig kommunalsjef.

- Vår oppfatning er at vi er i ferd med å miste en kommunalsjef som har innsikt, integritet og ikke minst god oversikt over våre kommunalområder. Det vil bli et stort tilbakeskritt om vi skal miste henne, heter det i varselet.

Bekrefter årsaken

Kort tid etter at Raumnes hentet ut det hemmelige varselet fra virksomhetslederne og snakket med kommunalsjefen, valgte kommunen å legge ut en melding på sin nettside om at Nordal har sagt opp sin stilling. Kommunalsjefen ønsker ikke å si noe mer konkret om årsakene til oppsigelsen før Raumnes har snakket med ordfører og rådmannen, men ingen av disse har besvart våre henvendelser.

- I varselet fra virksomhetslederne vises det til utfordringer med den administrative topplederen?

- Jeg kan bekrefte disse utsagnene, men ønsker ikke å si noe mer om dette nå, sier Nordal.

Verken rådmann Johnny Pedersen eller ordfører Grete Sjøli (Ap) har svart på våre henvendelser.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.