annonse

Kommunalsjef Frøyland har også sagt opp grunnet utfordringer med rådmannen

Sier opp
Sier opp: Kommunalsjef Elisabeth Frøyland sier også opp sin stilling. Etter det Raumnes erfarer er det utfordringer med rådmann Johnny Pedersen som er årsaken til oppsigelsen. (Foto: Thomas Frigård)

Kommunalsjef Elisabeth Nordal har sagt opp sin stilling grunnet lederstilen til rådmann Johnny Pedersen. Nå har kommunalsjef Elisabeth Frøyland varslet sin oppsigelse grunnet samme utfordringer.

Thomas Frigård

Årnes

- Kommunalsjef samfunn og miljø, Elisabet Frøyland har varslet ledelsen i Nes kommune om at hun ønsker å tre ut av sin stilling som kommunalsjef og tre inn i en retrettstilling, skriver kommunen i en pressemelding.

Rådmannen er i dialog med kommunalsjefen og tidspunkt for når denne endringen skjer er ennå ikke avklart. Tirsdag dukket et hemmeligstemplet varsel opp på postlista til kommunen, og Raumnes fikk innsyn i dokumentet. Deretter ble det klart at kommunalsjef for helse og velferd, Elisabeth Nordal, har sagt opp sin stilling grunnet lederstilen til rådmann Johnny Pedersen. Nå viser det seg at kommunalsjef for teknikk og kultur, Elisabeth Frøyland, også slutter som kommunalsjef. Hun har varslet at hun velger å benytte seg av muligheten til å tiltre en såkalt retrettstilling. Hun vil dermed få en annen stilling i kommunen. Flere kilder Raumnes har vært i kontakt med bekrefter at årsakene til at Frøyland sier opp er utfordringer med lederstilen til rådmann Johnny Pedersen.

- Det er interne uenigheter i ledergruppa, sier en kilde i kommunen til Raumnes.

Saken oppdateres.