annonse

Kloakken kom inn i kjelleren

Kjedelig jobb
Kjedelig jobb: Rolf Hagen, Arne Gulbrandsen, Lars Hansen, Svein Granli og Øivind Bjerkeli i flomgruppa i Årnes Strand bioligsameie fikk en kjedelig overraskelse søndag morgen. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

Til tross for at de var godt forberedt på storflom, ble parkeringskjelleren oversvømt av kloakk.

Lisbet Bekkeli Amundsen

Flomgruppa i Årnes strand boligsameie var forberedt på flom, og beboerne ble bedt om å rydde i bodene i kjelleren. Det er også gjort tiltak i form av pumper og tilbakeslagsventiler i kummer. I tillegg har flomgruppa fulgt situasjonen kontinuerlig.

Fosset opp

SE BILDER

– Vi har gått vakt her om natta, og natt til søndag så det helt greit ut. Klokka halv fem så det greit ut, men halv sju søndag morgen ble det oppdaget vann i garasjen, sier Øivind Bjerkeli i flomgruppa.

Det viste seg imidlertid raskt at det var noe ganske annet enn vann som hadde kommet inn i kjelleren. Kloakken bokstavelig talt fosset opp gjennom et av slukene.

– Kommunen stengte pumpestasjonen da den ble liggende under vann. Dermed pumpes det ikke ut kloakk, og det kom opp gjennom sluket. Det ble et voldsomt trykk, sier Bjerkeli.

han opplyser at man var forberedt på storflom og at det kunne komme litt vann inn i garasjen.

– Vi har ryddet og forberedt oss slik at garasjen er i stand til å tåle en flom på 1995-nivå. Vi har gjort en del tiltak med å sette inn tilbakeslagsventiler i kummer, og vi har klart å stoppe vannet bedre enn hva som har vært tilfellet tidligere, uttalte Bjerkeli lørdag.

Må gjøres noe

Søndag morgen fikk imidlertid flomgruppa en kjedelig jobb med å vaske parkeringskjelleren. Bjerkeli takker brannvesenet som hjalp til med pumping.

Det er ikke flommen som er problemet, men kloakksystemet og kommunens pumpesystem. 

– Det er ikke flommen som er problemet, men kloakksystemet og kommunens pumpesystem. Pumpestasjonen skulle ligget to meter høyere opp. Vi var forberedt på at dette skulle skje og hadde også gjort tiltak med å tette slukene. Vi ser at det er nødt til å bli gjort noen tiltak i løpet av sommeren. Vi ser på mulighetene for å lage en egen pumpestasjon, sier Bjerkeli.

lisbet@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.